Economiștii spun că reducerea ratelor la jumătate va aduce un HAOS în sistem

 

Premierul Victor Ponta a anunţat că cei care nu își mai pot plăti ratele la bancă vor primi un ajutor, iar ratele vor fi înjumătăţite pe o perioadă de doi ani.

 

Măsura anunţată ieri de Guvernul României de a-i sprijini pe cei cu venituri mici şi mijlocii, dar cu datorii mari este una dintre măsurile menite să stimuleze consumul şi îi ajută pe cei care au fost cei mai loviţi de criză”, a declarat Andreea Schachter, sefa misiunii FMI în România.

 

Măsura reducerii la jumătate a unor rate la credite va produce haos în piaţă”, ”Oamenii vor fi încurajaţi să nu îşi mai plătească ratele”, susțin economiștii.

 

Unul dintre efectele neplăcute ale acestei măsuri: loveşti în răspunderea oamenilor. Deschizi o cutie a Pandorei şi de azi înainte cand va fi o problemă în economie sau la viitoarele alegeri oamenii vor avea un motiv în plus să ceară ceva de la stat, să le mai dea ceva", a comentat economistul Bogdan Glăvan, conform realitatea.net.

 

Este o măsură prin care Guvernul oferă o pilulă otrăvită cumpărând voturi”, a spus şi profesorul în economie Cristian Păun.

 

Costul va fi suportat de noile guverne, tot de noi în fond, în perioada următoare. E un lucru greşit, nu ştiu de ce FMI acceptă. Avem întâlnire şi o să cer FMI să nu fie agentul elector al Guvernului Ponta cum a făcut până acum”, a declarat şi Gheorghe Ialomiteanu, deputat PDL si fost ministru al Finantelor.

 

ROMÂNII cu credite la bancă, sprijiniți de Guvernul Ponta să le plătească! Sunt 900.000 de cazuri vizate

Comentarii Facebook