”E șocant că încă găsim alimente expirate de câteva luni în restaurante!” - Nici nu știm ce mâncăm la restaurant. S-au dat amezi uriașe


Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj au depistat alimente expirate, mâncare pusă pe jos şi gândaci la controalele făcute la câteva restaurante.

Inspectorii au găsit în bucătăriile unor hoteluri şi restaurante alimente expirate, fără etichete şi depozitate direct pe jos.  

”Scoateţi aia, aşa. Ce e acolo? Dacă au spălat grătarul, goleşte... Scoateţi puţin ăla afară. Nu pare chiar spălat”.

”Deci sturion şi storceag aţi zis dumneavoastră că aveţi. Dar aici ce aveţi? În vid, ăsta afumat. L-aţi afumat şi l-aţi vidat după ca să ţină mai mult, nu? Da. Şi aici sus ce aveţi? Ciorbă rădăuţeană”.

”Aici ce avem? Nişte caş. Dar de unde e caşul, ştim ceva? Este al şefului? Da. O să vreau să deschideţi şi jos. Aici ce aveţi? Aici tot ale lui şefu. Scoateţi-mi puţin, ce e în borcanul ăla? Icre de crap, noi nu avem aşa ceva. Am înţeles”.

Alimente în valoare de aproape 400.000 de lei au fost retrase de la vânzare.  

Horia Constantinescu, şeful ANPC, a spus că această practică este ”nesimţire comercială, în sensul în care chiar dacă au fost sancţionaţi în trecut nu înţeleg să remedieze nimic, pretinzând că turismul nu mai functionează ca în anii de demult şi atunci sursa veniturilor nu le permite”.

Şi camerele unor hotelurilor erau surse de îmbolnăvire pentru turişti, cu aşternuturi murdare, mizerie şi foarte mult praf. 

Horia Constantinescu, şeful ANPC, este șocat că încă sunt găsite alimente ”cu termenul de durabilitate minimală depăşit cu câteva luni de zile, să constatăm că în camerele structuri de cazare există în continuare prosoape probabil de la momentul construirii acestor stabilimente”.

Controalele au fost făcute în toată țara, la peste 1.200 de operatori economici din Bucovina, Maramureş, Valea Prahovei, Băile Felix sau Băile Herculane. Amenzile au ajuns la aproape 8 milioane de lei.

Au fost şi administratori de hoteluri care s-au învăţat minte după ce au fost sancţionaţi, iar anul acesta s-au asigurat că totul este lună şi bec înainte de venirea turiştilor.  

Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor anunţă că seria de controale continuă până pe 10 ianuarie, anul viitor.   

Comentarii Facebook