E.ON Gaz investeste in 2012, in Cluj-Napoca, 90 milioane de lei pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate


E.ON Gaz Distributie va moderniza 160 de kilometri de retea in Cluj-Napoca, incepand din 2012. Investia se ridica la 90 de milioane de lei si va fi suportata in mare parte de companie.

Cel mai amplu dintre acestea este proiectul de modernizare a 81 kilometri din reteaua de gaze, evaluat la 54,8 milioane de lei, care va fi realizat partial din bani provenind din Fondul European de Dezvoltare Regionala (respectiv 16,5 milioane de lei).

Incepand cu luna octombrie 2011, E.ON Romania detine 33,33% din actiunile societatii Colonia Cluj-Napoca Energie S.R.L. (CCNE), alaturi de Regia Autonoma de Termoficare Cluj-Napoca si RheinEnergie. Obiectul principal de activitate al CCNE este producerea si furnizarea de energie termica si, in subsidiar, de energie electrica, prin cogenerare. CCNE a investit in diverse proiecte de modernizare a centralelor termice din municipiu.

"Toate aceste investitii ale grupului E.ON in Romania sunt cu atat mai semnificative cu cat se deruleaza intr-un context economic dificil, in care multe companii fie renunta sa mai investeasca, fie asteapta vremuri mai bune", a declarat Frank Hajdinjak, Director General al E.ON Romania.

Cifra de afaceri consolidata a grupului de companii E.ON in Romania s-a situat, in anul 2011, la 4,33 miliarde lei (cca. 1 miliard de euro), un nivel apropiat de cel inregistrat in anul 2010.

Volumele de gaze naturale si electricitate comercializate anul trecut au depasit 30 TWh, in usoara crestere fata de 2010.

Implicarea E.ON in domeniul responsabilitatii sociale s-a concretizat, anul trecut, in sustinerea a numeroase proiecte cu o suma care a totalizat peste 800.000 de euro, accentul fiind pus pe initiativele din sectorul educatiei si cele din sectorul medical.

De curand am marcat 5 ani de parteneriat strategic cu SMURD, sprijinul acordat de E.ON in ultimii ani depasind suma de 380.000 de euro, banii fiind destinati finantarii de proiecte importante de dezvoltare ale acestui serviciu.

 

E.ON Gaz intentioneaza sa deschida un Business Service Center la Cluj-Napoca si sa angajeze 600 de oameni.

Business Service Center va furniza in special servicii de contabilitate pentru toate companiile Grupului E.ON. Alt asemenea Business Service Center specializat in Resurse Umane se va infiinta la Berlin.

Aceste Business Service Centers vor avea in total cca. 1.100 de angajati. In urma unei analize cuprinzatoare, E.ON are in vedere doua locatii pentru infiintarea acestor centre: Berlin si Cluj-Napoca.

 

E.ON Gaz vrea sa deschida un Business Service Center la Cluj-Napoca si sa angajeze 600 de oameni

Comentarii Facebook