Devierea Someșului pe 9 km costă 24 de milioane de euro. Investiția este VITALĂ pentru pista de 3.500 de metri, dar Bucureștiul nu ne dă niciun BAN

 

Directorul Direcției de Apă Someș Tisa, Dan Canta, a precizat că devierea Someșului pe 9 kilometri costă 24 de milioane de euro. Din păcate nu are nici un ”chior” pentru acest proiect, vital pentru terminarea pistei de 3.500 de metri.

 

Dacă vom primi bani, ar urma să începem cu devierea pârâurilor Murători și Becaș. Este vorba despre o investiție de un milion de euro. Ne mai trebuie 23 de milioane de euro pentru devierea Someșului, în zona comunei Apahida, pentru finalizarea pistei de 3.500 de metri. Investiția totală se ridică la 24 de milioane de euro și facem eforturi mari pentru a obține finanțare de la Guvern”, a precizat Dan Canta.

 

Întrebat dacă în acest an a primit finanțare, Dan Canta a evitat să răspundă clar, precizând că ”facem eforturi pentru a rezolva problema”. Lucrările pentru devierea Someșului ar trebui să înceapă în luna martie, astfel că lucrurile sunt critice. 

 

Someșul ar urma să fie deviat pe o porțiune de 9 kilometri.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a precizat că, dacă nu vor veni bani de la București, proiectul ar urma să fie început din bugetul Consiliului, iar banii să fie recuperați de la Guvern, fiind o investiție regională. ”Tot mergem la București și stăm cu mâna întânsă la miniștrii, care ieri erau nimeni. Mulți au fost aleși și au ajuns în funcții din datorită voturilor de la Cluj, dar acum uită. Vom face presiuni, dar nu vom sta după ei. Investim noi un milion de euro pentru devierea pârâului Becaș și Murători”, a mai precizat Uioreanu.

 

Devierea Someșului este vitală pentru continuarea lucrărilor la pista Aeroportului Internațional Cluj, până la 3.500 de metri.

Comentarii Facebook