Duminica 28 Aprilie

Declarație șocantă a celui mai bogat român. Vezi ce avertizează afaceristul



Cel mai bogat om din România, omul de afaceri Ioan Niculae, vorbit în cadrul unei emisiune de la Realitatea TV despre scumpirea gazelor. "Gazul va fi de trei ori mai scump în mai puţin de un an de zile", a spus Niculae.


Conform calendarului Fondului Monetar Internațional, consumatorii casnivi vor plăti la gaz cu 8% mai mult de la 1 iulie 2013, urmând ca din toamnă să se scumpească cu alte două procente.

"În ianuarie, preţul la gaz natural din producţie românească, preţul de furnizor, era de 148 de dolari şi vor ca la 1 octombrie 2014 să ajungă la 382,24 de dolari. Înseamnă o creştere de 160%. Scrisorile noastre la FMI şi Comisia Europeană au fost foarte liniştite, fără a reda dramatismul care a început să se întâmple în industria românească. Noi am încercat să solicităm o perioadă de graţie care e prevăzută în legea 123 din 2012. Răspunsul primit de la FMI este năucitor. Noi vorbim de zeci de mii de locuri de muncă care vor dispărea într-o perioadă foarte scurtă de timp, vorbim de industrii întregi care se vor închide, iar dânşii ne răspund cu o formulă standard - trebuie să faceţi că aşa vrem noi. Nu îi interesează nici influenţa pe forţa de muncă, nici influenţa pe bugetul naţional. Toate aceste pierderi de locuri de muncă se vor reflecta în bugetul naţional", a spus Niculae, informează realitatea.net.

Afaceristul a declarat că FMI ar putea duce România la faliment cu aceste majorări de preț.

"Gazul va fi de trei ori mai scump în mai puţin de un an de zile. De la 145 va ajunge la aproape 400 de dolari. Cine credeţi că în lumea asta mai poate rezista? Sunt lucruri care ţin de absurd. Probabil că FMI vrea ca următoarea ţară pe lista de faliment să fie România", a mai declarat Niculae.

Comentarii Facebook