De Ziua Germaniei, la Cluj începe Festivalul de Toamnă al Economiei Germane



Herbstfest, Festivalul de Toamnă al Economiei Germane revine, pentru al treilea an consecutiv, în primul weekend din octombrie, 3 – 5 octombrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Porțile evenimentului se vor deschide vineri, când nemții din întreaga lume sărbătoresc Ziua Națională.

Festivalul, aflat la a treia ediție este menit să promoveze cultura germană, activitatea şi misiunea Clubului Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord – DWNT către publicul larg și către mediul de afaceri din Transilvania, printr-o acţiune publică de amploare. Ediţia 2014 a Herbstfest se va bucura de un program artistic mai bogat ca anul trecut, împărţit pe trei tipuri de muzică, în trei seri tematice - seara tradiţional germană, seara de folk, şi light cover night.

De vineri, până duminică, cultura și economia vesticilor se vor îmbina armonios cu distracția de calitate. Invitații vor avea posibilitatea să descopere oferta firmelor germane din regiune, să guste din bucatele tradiţionale nemteşti şi să asculte muzică live - Fanfara din Foieni, Magda Puskas, Cătălin Condurache şi Sandy Deac, Millenium C şi mulţi alţii. Momentele artistice, precum îndrăgitul actor Bogdan Rădulescu, unul dintre protagoniştii emisiunii naţionale Epic Show.

Activităţi pentru toate vârstele


Copiii vor avea parte de distracție garantată, în zona special amenajată pentru ei, în cortul Fantasmagia: animatori costumați le vor oferi gratuit momente de facepainting, ateliere de creaţie- baloane, origami, pictură şi alte jocuri creative. Acestora li se adaugă spectacolele pentru toate vârstele: dresură de câini, jonglerii cu foc, bunătăţi din Căsuţa cu Migdale de la Sibiu, dar şi din „desaga” producătorilor locali. Asociaţia Meşterilor Populari Cluj aduce în Piața Unirii de toate: produse tradiţionale şi handmade, fructe și legume bio, miere, magiun, dulceaţă, zacuscă și alte produse de toamnă. Vor fi expoziţii cu vânzare, târguri și workshop-uri live: roata olarului, război de ţesut, podoabe de sticlă, etc.

Componenta de business va fi cel puțin la fel de consistentă, judecând după prezența și numărul firmelor implicate, cu workshopuri, prezentări de produse, servicii, oportunități de afaceri și de angajare. Acestora li se adaugă dezbaterile pe teme economice, la care vor lua parte oameni de afaceri, oficiali și autorități locale și naționale.

Mai multe locaţii pentru activităţile Herbstfest 2014


Pe lângă activităţile din Piaţa Unirii, Festivalul de Toamnă al Economiei Germane conţine anul acesta alte două evenimente speciale, care se vor desfăşura în alte locuri: la Colegiul Academic şi la restaurantul Napoca 15. Primul eveniment este oferit de Centrul Cultural German şi va avea loc vineri, 3 octombrie, de la ora 19.30: un concert de muzică clasică, susținut de Filarmonica de Stat Transilvania, sub bagheta cunoscutului dirijor german Stefan Geiger, în memoria Artistului Emerit Stefan Ruha, celebru violonist maghiar din România.

Al doilea eveniment merge pe latura economică a relaţiei româno-germane, fiind vorba de o dezbatere pe două teme de maxim interes: educaţia şi investiţiile străine. Cu acest prilej, autorităţile clujene vor face un anunţ în premieră referitor la un proiect pilot pentru sistemul educational românesc. De asemenea, se vor dezbate perspectivele regiunii de investiţii Cluj – posibilităţi pentru investitorii germani. Dezbaterea se va desfăşura sâmbătă, 4 octombrie, ora 16.00, la Restaurant Napoca 15, şi va fi moderată de cunoscuta realizatoare de emisiuni Christel Ungar Ţopescu.

Garantia succesului Herbstfest este data, printre altele, si de cifrele impresionante inregistrate la editia de anul trecut: peste 30 de firme expozante, 15.000 de participanti, 50 de articole in presa si 30.000 de afisari online in doar trei zile.

Herbstfest, Festivalul de Toamnă al Economiei Germane este prezentat de Bosch și organizat cu sprijinul Clubului Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord, IAS Expert, Primăriei Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj.

Comentarii Facebook