De luni se distribuie noi tichete valorice pentru programul Rabla


Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ca luni incepe distribuirea celor 50.000 de tichete valorice suplimentare pentru programul Rabla.

 

"Pana in prezent, am dat 108.000 de tichete valorice. De luni vom porni cu celelalte 50.000 de vouchere", a declarat Borbely intr-o conferinta de presa. Decizia de suplimentare a fost luata la sfarsitul lunii trecute printr-o Hotarare de Guvern. Pana acum, Ministerul Mediului a cheltuit pe acest program 600 de milioane de lei.

 

Potrivit statisticilor, in primele trei luni ale anului, prin programul de stimulare a parcului auto au fost cumparate 18.000 de masini noi. Autoritatile estimeaza ca pana la sfarsitul anului vor fi casate 100.000 de autovehicule.

 

In prima parte a programului, la Cluj au fost preluate si casate 800 de masini vechi, dintre care aproape 90 % sunt marca Dacia. Pentru fiecare autoturism predat s-a eliberat un cupon in valoare de 3.800 de lei.

 

Foarte multi dintre cei care si-au predat masinile nu si-au cumparat autoturisme noi, ci au vandut cupoanele. Un astfel de tichet se vinde pe internet sau prin anunturile la mica publicitate cu preturi cuprinse intre 400 si 500 de euro.

Comentarii Facebook