PARADOX! Productia industriala in judetul Cluj este mai mare, cu mai putini angajati


In judetul Cluj, in primul trimestru al anului, productia industriala este mai mare cu 117% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Raportat la ceeasi perioada, numarul somerilor a crescut cu 2,7%.

Si activitatea de comert exterior inregistreaza cresteri fata de anul trecut. Statisticile oficiale arata ca exportul a crescut cu 50,8%, iar importul cu 44,5 %, fata de perioada similara de anul trecut.

Datele Directiei Regionale de Statistica Cluj arata ca pe lana productia industriala, a crescut si cifra de afaceri a firmelor din domeniul industrial. Fata de primul trimestru al anului trecut, cresterea este de 123%.

In schimb, numarul angajatilor a scazut. Datele statistice arata ca numarul somerilor a crescut cu 2,7%, ajungandu-se la 23.678 de someri.  Mai mult, oficial, clujenii au salarii cu 6% mai mari decat cele de anul trecut.

"In judetul Cluj, castigul salarial mediu nominal brut realizat in luna martie 2010 a fost de 2065 lei si cel net de 1511 lei. Castigul salarial mediu net din luna martie 2010 a fost cu 5,6%  mai mare fata de aceeasi luna din anul 2009", se arata in raportul Directiei de Statistica.

Comentarii Facebook