Joi 23 Martie

PARADOX! Productia industriala in judetul Cluj este mai mare, cu mai putini angajati


In judetul Cluj, in primul trimestru al anului, productia industriala este mai mare cu 117% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Raportat la ceeasi perioada, numarul somerilor a crescut cu 2,7%.

Si activitatea de comert exterior inregistreaza cresteri fata de anul trecut. Statisticile oficiale arata ca exportul a crescut cu 50,8%, iar importul cu 44,5 %, fata de perioada similara de anul trecut.

Datele Directiei Regionale de Statistica Cluj arata ca pe lana productia industriala, a crescut si cifra de afaceri a firmelor din domeniul industrial. Fata de primul trimestru al anului trecut, cresterea este de 123%.

In schimb, numarul angajatilor a scazut. Datele statistice arata ca numarul somerilor a crescut cu 2,7%, ajungandu-se la 23.678 de someri.  Mai mult, oficial, clujenii au salarii cu 6% mai mari decat cele de anul trecut.

"In judetul Cluj, castigul salarial mediu nominal brut realizat in luna martie 2010 a fost de 2065 lei si cel net de 1511 lei. Castigul salarial mediu net din luna martie 2010 a fost cu 5,6%  mai mare fata de aceeasi luna din anul 2009", se arata in raportul Directiei de Statistica.

Comentarii Facebook