Danone foloseste reclama mincinoasa in SUA! Activia si Actimel nu au beneficiile pretinse - VEZI ce declara Danone Romania


Comisia Federala de Comert din SUA a obligat gigantul Danone sa nu mai promoveze beneficiile pentru sanatate pe care le au marcile Activia si DanActive (Actimel).

Cotidianul britanic The Independent se intreaba daca vreunul dintre produsele Danone au beneficiile pretinse. Compania a admis ca reclamele folosite erau exagerate si false.

Danone a renuntat la pretentia ca Activia ajuta la eliminarea iregularitatilor digestive si ca DanActive (Actimel) intareste sistemul imunitar, in baza unei solicitari a Comisiei Federale de Comert SUA si procurorii generali din 39 de state.

Reprezentantii Danone Romania au anuntat ca reclamele nu se aseamana cu cele din SUA.

"Romanii nu trebuie sa isi faca griji. In Romania avem o sursa imensa de informatii atat in reclama, cat si pe site si leaflet-uri, iar studiile exista. Deci orice doctor, orice medic, le poate consulta. Noi le avem depuse, le avem si la servici, le puteti consulta si pe site-urile noastre. Deci nu au de ce sa isi faca probleme. Reclamele Activa din Romania nu sunt la fel, nu sunt identice si noi functionam sub o alta reglementare, regulamentul 1924 al Comisie Europene. Avem alte reglementari. Sub incidenta acelei reglementari noi avem dosarele stiintifice si am avut aprobarile date de tarile membre. Dar pe baza stiintifica de data asta. Deci total diferit de ce este in America. Deci nu sunt la fel, sa nu va inchipuiti ca avem aceeasi reclama in toata lumea, pentru ca oamenii au perceptii diferite in functie de nivelul lor de cunoastere, in functie de traditia din tara respectiva", a declarat Bogdan Ioachim, directorul de comunicare de la Danone, citat de Adevarul.

Reclamele din SUA si Romania nu difera, dupa cum precizeaza sursa citata, deoarece si la noi Danone pretinde ca Activia previne balonarea: "Consumat zilnic, Activia cu Bifidus Actiregularis iti ofera o solutie delicioasa pentru a-ti imbunatati confortul digestiv si a reduce senzatia de balonare".

Citeste AICI decizia Comisiei Federale pentru Comert din SUA.

Comentarii Facebook