Cupoanele pentru programul "Rabla" vor fi suplimentate dupa Pasti


Cupoanele pentru programul "Rabla" vor fi suplimentate abia dupa sarbatoarea de Pasti. Pana acum REMAT Cluj e eliberat 800 de vauchere, care s-au terminat, insa, acum doua saptamani.

"Am luat legatura cu cei de la Fondul de Mediu din Bucuresti si le-am spus ca oamenii ne cauta si ca vor sa predea masini, dar ne-au spus sa asteptam pentru ca dupa sarbatori lucrurile se vor debloca", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro directorul REMAT Cluj, Traian Ienciu.

Conducerea REMAT Cluj nu a intocmit o lista de asteptare pentru ca au primit numai promisiuni si nu e sigur ca vor intra in posesia cupoanelor. "Oamenii vin si intreaba. Nu facem liste de asteptare pentru ca vrem sa ne vedem cu vaucherele in mana si abia apoi vom prelua alte masini vechi. Le spunem sa incerce dupa data de 5 aprilie, pentru ca atunci vom avea. Oricum, sunt multi care vor sa isi predea rablele si sa faca un ban", a completat Traian Ienciu.

Aproape 90 % dintre masinile predate in programul "Rabla" sunt marca Dacia. Pentru fiecare autoturism predat s-a eliberat un vaucher in valoare de 3.800 de lei. Foarte multi dintre cei care predau masinile vechi nu folosesc cupoanele pentru a cumpara un alt autoturism, ci le vand.

Un astfel de tichet se vinde pe internet sau prin anunturile la mica publicitate cu preturi cuprinse intre 400 si 500 de euro.

 

Emil Boc a anuntat saptamana trecuta ca dupa succesul primei parti a programului "Rabla" vor fi emise alte 50.000 de vauchere noi la nivelul intregii tari. 

Comentarii Facebook