Proiectul Atrium Center Cluj este de vanzare

Fondul britanic de investitii a anuntat ca vinde proiectul demarat la Cluj, care vizeaza ridicarea celui de-al doilea mall al companiei, dupa Atrium Center din Arad.

 

Potrivit agentiei Reuters, creditele restante ale companiei facute la Arad si Cluj urmeaza sa fie preluate de cumparatori. Presedintele companiei, Rory Macnamara, a spus ca nu mai sunt justificate costurile mari ale celor doua proiecte, in conditiile in care valoarea proprietatilor din regiune a scazut.

 

Proiectul din Cluj, care urmeaza sa fie dezvoltat pe terenul fostei fabrici de tricotaje Somesul, a inceput in 2008. Aici urmeaza sa fie ridicat un mall, spatii de birouri si un hotel, pe o suprafata de 94.000 de metri patrati. Proiectul mai include o parcare cu 900 de locuri, zece sali de cinema, un club de fitness si o sala de bowling.

 

Demararea proiectului a fost amanata din cauza lipsei de finantare. Companiile implicate in proiect au demarat negocieri in vederea obtinerii finantarii si au anuntat inca de anul trecut ca au reusit sa inchirieze jumatate din spatiile comerciale ale viitorului mall.

 

Anul trecut, compania Atrium Center, asociata cu fondul britanic Carpathian, anuntase ca finalizarea proiectului Atrium Center din Cluj a fost amanata pentru luna martie a anului 2011.

 

Comentarii Facebook