Miercuri 1 Februarie

Cum și-a bătut joc un român de șeful de la Protecția Consumatorilor, după ce uleiul a ajuns la 34 de lei sticla


Un român, furios că uleiul s-a scumpit enorm de mult, i-a trimis șefului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, un bax de sticle cu plata ramburs.

Acesta a avut de achitat peste 700 de lei. 

Daca nu ar fi tragic, ar putea fi comic! Astazi, pe adresa autoritatii, am primit un colet plin cu bidoane de ulei de floarea soarelui, fara a-l fi comandat!L-AM RETURNAT EXPEDITORULUI! Ma bucur sa constat CA EXISTA STOCURI SI PENTRU GLUME DE PROST GUST! Pretul este unul discutabil, cu siguranta! Pentru a nu mai exista pe viitor sansa de a transmite astfel de “cadouri”, am discutat cu cei care administreaza aceasta piata online, sa gasim solutii de siguranta suplimentara!", a declarat Horia Constantinescu, potrivit dobrogeatv.ro.

Sâmbătă, şeful ANPC a postat un mesaj prin care îi sfătuia pe consumatori să cumpere raţional

"EXISTA STOCURI! NU SUNT JUSTIFICATE CRESTERI ALARMANTE DE PRETURI! V A R O G S A D I S T R I B U I T I! Simpla mutare a unor cantitati mari de alimente de pe raft, in balcon sau camara nu are nicio logica! Alarmarea din mediul online seamana cu ceea ce s-a intamplat la inceputul pandemiei, cand stocurile mari facute de unii cetateni, acasa, nu s-au dovedit justificate! Pe cei care inca judeca normal ii rog sa nu se lase atrasi intr-o situatie jenanta! Suntem siguri ca nu exista ratiuni de ingrijorare!

Am discutat cu Asociatia Marilor Retaileri si m-am asigurat ca nu exista nicio teama de a ramane fara vreun fel de marfuri! Cei ce acum inteleg sa cumpere cantitati uriase, traiesc o poveste imaginara, identica cu cea traita de cei care lasau rafturile magazinelor fara hartie igienica, in urma cu doi ani! Cum au scapat de volumul cumparat atunci? Seamana cu benzina la sac sau tomberon si nici aceea nu are nicio ratiune!

Suntem aici sa va protejam de astfel de situatii! Cumparati rational! Lasati povestile din online! Veniti in realitatea pe care v-o transmitem! Imi asum ce va recomand! Acasa la mine este, in camara, o sticla de ulei, desfacuta!", scria, pe 12 martie, şeful ANPC.

Comentarii Facebook