Joi 18 August

Cum să reduci consumul de combustibil! Prin aceste sfaturi veți face economii


Pentru că preţurile carburanţilor au crescut semnificativ, șoferii trebuie să se gândească la metode prin care să fie scăzut consumul.

  • renunţaţi la conducerea agresivă (accelerări şi frânări bruște) şi la viteza excesivă
  • pe cât posibil, încercaţi să menţineţi o viteză constantă şi frânaţi uşor atunci când este necesar. În caz contrar, nu veţi reuşi să menţineţi gradul de consum de carburant la o valoare optimă
  • pe autostradă folosiţi opţiunea ”cruise control”, pentru că viteza constantă vine cu economia aferentă şi nici nu depăşiţi viteza legală.

Calculele arată că un stil de conducere liniştit vă poate reduce consumul de benzină cu aproximativ 15% până la 30%, la viteze pe autostradă, şi cu 10% până la 40%, în traficul aglomerat din oraş.

Evită un stil de condus agresiv

  • portbagajul  suplimentar poate creşte consumul de combustibil cu aproximativ 2% până la 8%, în timpul condusului în oraş, cu 6% până la 17%, pe şosea, şi cu 10% până la 25%, la viteze de autostradă. Atenţie, o parte dintre şoferi au obiceiul de a da jos portbagajul, dar lasă montat suportul acestuia. Şi acesta, precum şi suporturile de biciclete cărate degeaba, măresc consumul de combustibil cu 1% sau 2%, în oraş, şi cu 1% până la 5%, pe autostradă. 

Nu umple portbagajul cu lucruri inutile

Evitaţi să păstraţi articole inutile în vehicul, în special cele grele. Un plus de 45-50 de kilograme în vehiculul dumneavoastră ar creşte consumul cu aproximativ 1%. Trebuie subliniat că această creştere are la bază procentul de greutate suplimentară în raport cu greutatea vehiculului şi, cu cât maşina este mai mică, cu cât consumul suplimentar va fi mai mare. 

Presiunea în pneuri trebuie verificată constant deoarece, menţinând anvelopele umflate la nivelul corespunzător, puteţi face economie la consumul de carburant cu 0,6% până la 3%, în unele cazuri.  

Comentarii Facebook