Cum plănuiește Germania să repornească economia. Ce sectoare rămân închise


Peste 100.000 de persoane din Germania sunt infectate cu coronavirus și 1600 au murit.

Un grup de economiști, avocați și experți din domeniul medical recomandă o deschidere treptată a producției.

Un raport, elaborat de 12 profesori universitari, publicat săptămâna trecută de Institutului pentru Cercetare Economică Ifo, arată că este puțin probabil ca un vaccin sau un tratament eficient pentru coronavirus să fie posibil înainte de 2021. Astfel, Germania ar trebui să abordeze această luptă împotriva virusului mai degrabă ca pe un maraton decât ca pe un sprint.

”Măsurile luate ar trebui elaborate și pregătite în așa fel încât, pe de-o parte, să asigure îngrijirea medicală adecvată și, pe de altă parte, să fie sustenabile pe perioada de timp necesară. Această planificare a tranziției trebuie începută imediat de politicieni, administratori, companii și organizații”, scriu experții germani, citați Digi 24, care a preluat CNN.

Guvernul german va investi 750 de miliarde de euro în economie pentru a ajuta companiile și angajații concediați. Raportul Ifo sugerează că țara ar trebui să creeze un grup de lucru național format din experți și reprezentanți din domeniul politicilor publice care să facă recomandări cu privire la cum pot fi relaxate restricțiile și când ar trebui ca industriile să își reînceapă activitatea.

Domenii precum telecomunicațiile sau industria constructoare de mașini, care sunt cele mai profitabile, ar trebui prioritizate, se arată în raport, în timp ce tipul de muncă care poate fi realizat de acasă să rămână la distanță.

Se sugerează, de asemenea, ca creșele și școlile să se redeschidă mai rapid, în condițiile în care cei mai tineri nu prezintă des simptome severe, iar rămânerea lor acasă menține un stres adițional asupra părinților care trebuie să renunțe la serviciu pentru a sta cu copiii.

Companiile care produc produse de uz medical sau componente ar trebui să se redeschidă rapid, însă hotelurile și restaurantele ar trebui să o facă doar într-o manieră atentă și controlată, având în vedere dificultatea cu care pot fi oamenii forțați să păstreze distanța socială în astfel de locuri. Cluburile și alte zone de distracție ar trebui să rămână închise pentru moment, se arată în raport, iar evenimentele cu număr mare de spectatori, precum concertele nu ar trebui să se mai țină.

Este posibil ca standarde diferite să fie aplicate în regiuni diferite. Restricțiile ar putea fi relaxate în zone cu o rată scăzută a infecțiilor sau cu rată redusă de transmisie, precum comunitățile rurale. După ce timpul mai trece, regiunile unde populația s-a adaptat și și-a construit o formă de imunitate ar putea fi lăsate să se desfășoare cu mai puține restricții.

Toate aceste măsuri necesită, desigur, un efort de testare mare și coordonat. Experții recomandă educarea populației în ceea ce privește igiena corespunzătoare și emiterea de reguli în ceea ce privește folosirea echipamentului de protecție, precum măștile sau mânușile.

Comentarii Facebook