Cum arată primii kilometri de drum expres din Ardeal. Nu, nu sunt făcuți la Cluj, ci în alt județ! - FOTO


Primii kilometri de drum expres din Ardeal sunt în grafic pentru 2023, anunță Asociația Pro Infrastructură. Este vorba despre cei 19 km ai centurii care leagă Oradea de Autostrada Transilvania.

Antreprenorul Strabag este foarte bine mobilizat și are șanse mari să inaugureze cei aproximativ 13 kilometri de drum expres veritabil (DEx11) dintre Autostrada A3 și DN1 (Calea Borșului) în decembrie 2023, cu 3 luni înainte de termenul contractual actual, martie 2024.

Din păcate, ceilalți 6 km dintre Calea Borșului și girația Sântandrei a Centurii Oradea sunt blocați de problema de la kilometrul 6, acolo unde autoritățile locale insistă cu modificarea soluției tehnice licitate și contractate, chiar dacă toate demersurile birocratice sunt făcute pentru soluția sensului giratoriu cu bretele de acces în Str. Augustin Maior.

Este posibil să se ajungă la un litigiu complicat și de durată în instanță.

Așadar, în loc să avem o conexiune directă și completă între A3 și Centura Oradea la finalul acestui an, sunt șanse din ce în ce mai mari ca șoferii să intre tot prin oraș între Centura Oradea și noul nod DN1-DEx11, aglomerând inutil străzile din oraș și pierzând minute bune în trafic. De zgomot, poluare sau siguranță rutieră nici nu mai vorbim.

Comentarii Facebook