CRIZA: Primarul din comuna Mihai Viteazu vrea sa mareasca salariile angajatilor cu 15%

Propunerea facuta de primarul Ioan Zeng este dezbatuta in aceasta dupa-amiaza de consilierii locali. Edilul comunei sustine ca incasarile la buget ii permit majorarea salariilor pentru cei 16 angajati.

 

Primarul Ioan Zeng spune ca in acest fel respecta Legea 330 din 2009, privind salarizarea unica a personalului bugetar, care da voie administratiilor publice locale sa creasca salariile pana la nivelul celor ale functionarilor din agentii, daca bugetul propriu permite acest lucru.

 

Edilul sustine ca a facut calcule si ca, cel putin pentru un trimestru, dispune de fondurile necesare. "Nu-i vorba de nicio smecherie, asa au facut multe primarii din marile orase din judet, inclusiv Consiliul Judetean", sustine Ioan Zeng. Acesta precizeaza ca in momentul in care va intra in vigoare reducerea cu 25% a salariilor, propusa de Guvern, angajatii Primariei din Mihai Viteazu vor pierde mai putini bani.

 

Cel mai mare salariu il are chiar primarul, care are venituri lunare de 2.700 de lei. Ceilalti functionari ai administratiei castiga intre 1.000 si 1.500 de lei. Ioan Zeng va castiga dupa aceasta majorare 3.100 de lei. Chiar si in cazul in care Guvernul va reduce salariile bugetarilor cu 25%, el va pierde 775 de lei si va ramane cu un salariu de 2.300 de lei. In cazul in care nu ar fi aplicat majorarea de acum, reducerea de 25% din actualul salariu ar fi insemnat o pierdere de 675 de lei, iar primarul ar fi ramas cu un venit lunar de 2.000 de lei.

 

Propunerea primarului este primita cu bucurie de functionari. Secretarul primariei, Tusa Pavel, sustine ca administratia incaseaza anual 9 milioane de lei de la contribuabili.

Comentarii Facebook