Cresc tarifele la electricitate si gaze naturale in perioada 2013-2015! Guvernul liberalizeaza preturile


Premierul Emil Boc a anuntat ca tarifele platite de populatie la electricitate si gaze naturale vor creste in perioada 2013-2015. Majorarile au fost convenite in acordul de imprumut cu FMI.

Calendarul de crestere a tarifelor va fi stabilit in septembrie 2011, iar in aplicarea acestor noi preturi se va tine cont de "consumatorii vulnerabili", care vor fi protejati.

"In domeniul energiei, pe parcursul anului 2011, se vor intreprinde urmatoarele masuri: pana in luna septembrie se va stabili un calendar de eliminare a preturilor reglementate la energia electrica si gaze. Acest calendar se va implementa in perioada 2013-2015. Deci, pana in luna septembrie se va face aceasra analiza, se va stabili un calendar, dar calendarul de implementare va viza perioada 2013-2015. De asemenea, pana la finele anului 2011 se vor defini de catre ministerul Finantelor si ministerul Muncii consumatorii vulnerabili, in concordanta cu legislatia europeana, si crearea de mecanisme de protectie a acestora - in perspectiva masurilor care se vor lua in perioada 2013-2015. Acest calendar va fi prezentat odata ce el va fi finalizat, termenul, v-am spus, va fi luna septembrie", a declarat Emil Boc.


Potrivit Mediafax, jurnalisti l-au intrebat pe premier cum va fi protejata populatia de o "explozie" a tarifelor o data cu liberalizarea preturilor, iar Emil Boc a spus ca eliminarea preturilor reglementate va fi implementata in 2013-2015.

Comentarii Facebook