Miercuri 24 Aprilie

Boc anunta crestere economica de 1,5-2% in 2011 si de 4% in 2012

Premierul Emil Boc a anuntat ca in 2011 cresterea economica va fi de 1,5-2%, iar in 2012 de 4%. El le-a multumit romanilor ca au inteles nevoia eforturilor din 2009 si 2010.

 

"Pentru 2011 se prognozeaza o crestere economica intre 1,5% si 2%, iar pentru 2012, 4%", a anuntat premierul Emil Boc. "Le multumesc romanilor ca au inteles nevoia acestui efort din 2009 si 2010, dar partea grea a lucrurilor a trecut. Acum vom culege roadele acestor eforturi", a mai spus seful Executivului.

 

El a anuntat ca noul acord cu Fondul Monetar International si cu Banca Mondila a fost finalizat. "Noul acord cu FMI, CE si BM va fi in interesul Romaniei si al romanilor. Daca nu luam masurile dure din primul acord, Romania ar fi intrat in colaps economic. Acele masuri nu au fost impuse, dar au fost necesare Romaniei pentru a crea premisele unei cresteri economice in 2011 si 2012. Miza viitorului acord este cresterea economica si consolidarea viitorului economic al acestei tari, pentru a fi ferita de derapaje", a declarat Emil Boc.

 

Premierul a anuntat ca va continua restructurarea societatilor de la calea ferata si ca pana in 2018 nu se va inchide nicio exploatare din sistemul minier. "In domeniul energiei, in 2011 vom stabili pana in luna septembrie un calendar de eliminare a preturilor reglementate la energia electrica si gaze, se vor defini consumatorii vulnerabili in concordanta cu legislatia europeana si crearea de mecanisme de protecţie a acestora, se vor continua procesele de vanzare a unor pachete minoritare la companii ca Petrom, Transgaz, Transelectrica", a mai spus primul-ministru.

 

El a anuntat ca Guvernul nu are in vedere privatizarea CEC, Hidroelectrica, Romgaz sau Transgaz.

Comentarii Facebook