Copiii primesc cadou tablete și nu jucării

 

Tot mai multe familii le cumpără copiilor tablete și nu jucătorii de Crăciun, potrivit Fiancial Times, preluat de CNBC.

 

Este vorba despre copii de la 3 ani în sus care primesc Kindle Fire și iPad în locul jucăriilor obişnuite.

 

Producătorii de jucării nu au reacționat încă la acest trend. ”Cei mai mari producători, Mattel şi Hasbro, sunt îngroziţi. Ar trebui să fie îngroziţi, dar linia oficială a partidului este că nu se tem”, a afirmat analistul Sean McGowan, director de cercetare la banca de investiţii Needham & Company.

 

Mattel, cel mai mare producător de jucării după venituri, a vândut cel mai bine în acest an o carcasă din plastic pentru telefoane mobile și nu păpuşi Barbie şi maşinuţe Hot Wheels.

 

Analiștii susțin că vânzările de jucării în trimestrul al patrulea din acest an sunt tot în scădere, cu venituri de 1,41 miliarde dolari pentru Hasbro și 2,29 miliarde dolari pentru Mattel.

 

Copiii își petrec tot mai mult timp în mediul online și nu mai aspiră la jucăriile tradiționale. Online ei găsesc jocuri gratuite și varietatea este nelimitată.

 

Toţi cunoscuţii mei care au un copil mai mic de 10 ani i-au luat o tabletă. Iar tableta este babysitter-ul”, a mai comentat pentru FT un investitor din domeniul jocurilor online.

Comentarii Facebook