Convorbiri telefonice mai ieftine din 1 ianuarie. Vezi cu cat scat preturile


Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a anuntat ca in 2012 vor scadea tarifele de terminare practicate de operatorii de telefonie mobila si fixa din Romania.

Apelurile telefonice de terminare percepute de firmele de telefonie mobila si fixa se vor ieftini de la 1 ianuarie cu 30%. In cazul telefoniei mobile acest tarif va fi de maxim 4,05 eurocenti pe minut, urmand ca de la 1 septembrie 2012 tarioful sa scada la 3,07 eurocenti pe minut.

Operatorii de pe piata locala: Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil si Vodafone practica in acest moment tarife diferite pentru serviciile de terminare a apelurilor, iar reducerile vor fi cuprinse intre 19% si 30%, pana cand tariful se va egaliza.

ANCOM anunta ca va urma o alta reducere a tarifelor cu 24% pentru toti operatorii.

Tarifele maxime de interconectare in vederea terminarii apelurilor practicate de operatorii de telefonie fixa vor scadea intr-o prima etapa cu 15%, de la 0,97 eurocenti pe minut la 0,82 eurocenti pe minut.

A doua etapa de scaderi va avea loc incepand cu 1 iulie 2012, cand tariful de terminare pentru retelele de telefonie fixa va scadea cu 31%, pana la 0,67% eurocenti pe minut, anunta Money.ro.

Tariful de terminare este costul unui apel initiat in reteaua unui operator si terminat intr-o alta retea. Acest tarif este platit de operatorul din reteaua caruia a fost initiat apelul operatorului in reteaua caruia este terminat apelul. Costul se regaseste in factura abonatului.

Comentarii Facebook