Sambata 4 Februarie

Controlul voluntar ANPC a intrat în vigoare! Firmele pot solicita să fie verificate pentru a se asigura că nu încalcă legea


ANPC inițiază strategia de pregătire a operatorilor economici, prin control de fond voluntar. De marți, 15 noiembrie, intră în vigoare controlul voluntar, adică un mecanism prin care firmele pot solicita să fie verificate de ANPC, pentru a se asigura că nu încalcă legea. Societățile în care sunt constatate nereguli nu vor fi amendate.

Prioritare la acest control voluntar vor avea firmele din domeniul HoReCa, cele care vând produse alimentare, sau oferă servicii aflate în directă legătură cu sănătatea populației. Pentru firmele care doresc să fie verificate de OPC, procedura prevede să se depună o cerere la comisariatul regional de care aparține societatea, iar ulterior comisarii OPC vor comunica și data la care vor veni să facă verificări, scrie Observator.

Societățile în care sunt constatate nereguli nu vor fi amendate

Cererea trebuie să dețină toate datele de identificare a societății, dar și informații precise despre toate punctele de lucru, inclusiv depozite și specificul activității.

Principalul avantaj al acestui control voluntar este acela că dacă în timpul verificărilor sunt constatate nereguli, societățile nu vor fi amendate, ci vor primi de la inspectorii OPC un set de reguli pe care trebuie să-l aplice și să-l urmeze pentru a intra în legalitate, dar și un termen în care vor avea timp să facă acest lucru. La finalizarea termenului, OPC va verifica dacă s-au urmat pașii impuși.

Comentarii Facebook