Marti 31 Ianuarie

Cum fac românii economie la factura de energie. Care sunt primele măsuri luate în prag de iarnă


Reducerea costurilor la energia electrică poate fi făcută prin mai multe meode.Una dintre ele: reducerea temperaturii din casă, o soluție la care se gândesc tot mai mulți dintre români. 

Grijile cresc odată ce gradele din termometre încep să scadă. Cum deja iarna bate la ușă și temperaturile au început deja să scadă, românii trebuie să se gândească de două ori înainte să pornească centrala și să își pună întrebarea „îmi permit să plătesc factura?”. 

Facturile la energie îi obligă pe români să facă tot mai multă economie

Potrivit celor mai recente studii, 95% dintre români s-au declarat îngrijoraţi de evoluţia preţurilor la energie. Cei mai afectaţi de facturile în creştere par să fie cei peste 55 de ani, dar nu doar ei. 6% dintre respondenţii cu vârste între 18 şi 24 de ani spun că sunt preocupaţi de situaţia actuală.

Motiv pentru care tot mai mulţi încep să apeleze şi la câteva măsuri extreme pentru a reuşi să facă economii. Un sfert dintre românii care au centrale au redus deja temperatura din locuinţe sau intenţionează să nu mai facă la fel de multă căldură în casă în lunile de iarnă. Iar pentru asta, peste jumătate dintre respondenţi au decis că vor să investească în termostate inteligente care se le aducă beneficii pe termen lung.

Foarte importante sunt și sfaturile de economisire. Întrebați la cine ar apela pentru câteva ponturi pentru facturi mai mici, cei mai mulți spun că se informează de pe internet, tinerii, în cea mai mare parte. Doar puțin peste o treime plănuiesc să apeleze la un specialist din domeniul energiei termice. În această categorie sunt cei peste 45 de ani. Pe de altă parte sunt și cei care iau în calcul să se adreseze direct furnizorului de energie, 38%.


Comentarii Facebook