Anvelopele de iarnă s-au scumpit cu 15%! Agitație mare în această perioadă, la vulcanizări şi service-uri auto


Iarna bate la ușă, aşa că zeci de șoferi vor să-şi schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă. Şoferii sunt însă îngroziţi de preţurile care au crescut cu 10-15%. 

Potrivit unor site-uri, cele mai ieftine anvelope de iarnă pornesc de la 125 de lei/bucata și pot ajunge până la 2.000 de lei. Conducătorii auto trebuie să fie atenţi şi la ce anvelope aleg. Din cauza materiei prime din ce în ce mai scumpe, producătorii de anvelope au fost nevoiţi să mărească preţul acestora, notează Antena 3. 

Cei care circulă cu anvelope necorespunzătoare pe timp de iarnă riscă amenzi de până la 2.900 de lei şi nu sunt despăgubiţi în cazul producerii unui accident rutier. În medie, anvelopele s-au scumpit cu 15-20% faţă de anii precedenţi. Scumpirea este datorată contextului internaţional care a dus la majorarea preţului materiilor prime. Nu ştim cum evoluează preţurile, de aceea e important ca şoferii să-şi schimbe anvelopele din timp. Astfel se evită aglomeraţia şi eventualele majorări de preţuri.  

Industria europeană a cauciucului a avut probleme cu materia primă venită până acum din Rusia, așa că a fost nevoită să scumpească de mai multe ori, în ultimele luni, produsele.


Comentarii Facebook