Consiliul Judetean Cluj vrea sa cumpere Aeroportul din Targu Mures

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si-a aratat disponibilitatea de a cumpara actiuni sau chiar pachetul majoritar de actiuni de la Aeroportul Transilvania din Targu Mures.

 

?Prin intermediul acestei initiative ne propunem sa contribuim la dezvoltarea economica echilibrata a intregii regiuni si nu doar a unuia sau altuia dintre judete. Argumentele care pledeaza in favoarea incheierii acestui parteneriat sunt numeroase si se refera in principal la faptul ca administratia publica de la nivelul judetului Cluj, impreuna cu Aeroportul International Cluj-Napoca, dispune de know-how-ul si resursele materiale si umane necesare pentru a dezvolta traficul aerian din regiune si pentru a accelera investitiile in modernizarea aeroportului Targu Mureş?, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

 

Consiliul Judetean Cluj intentioneaza sa devina partener principal intr-o asociere cu Consiliul Judetean Mures sau sa cumpere actiuni in totalitate sau pachet majoritar, astfel incat sa administreze ambele aeroporturi din regiune.


"Dezvoltand traficul si infrastructura aeroportuara din cele doua judete in directia crearii unui unic aeroport regional, va putea fi elaborata o oferta comuna de servicii aeronautice pentru judetele Cluj si Mures. Investitiile preconizate a se realiza in modernizarea aeroportului Transilvania Targu Mures, corelate cu cele aflate in desfasurare la Aeroportul Cluj-Napoca, au drept scop atragerea de noi companii aeriene, oferirea unor servicii mai eficiente si echilibrate pentru pasagerii din aceasta regiune si, nu in ultimul rand, cresterea veniturilor ambelor judete", se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Cluj.

 

Reprezentantii acestei institutii sustin ca avand in vedere distanta mica dintre cele doua aeroporturi este aproape imposibil ca cele doua obiective sa se dezvolte concomitent la acelasi nivel, "in lipsa unei colaborari eficace".

 

Foto: targumuresairport.ro

Comentarii Facebook