Consiliul Judetean Cluj va deveni furnizor de energie solara


Un parc industrial unde va fi produsa energie solara va fi construit in comuna Floresti. Investitia va fi facuta de Consiliul Judetean Cluj si se ridica la 100 de milioane de euro.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca energia produsa in noul parc industrial, ce va fi administrat tot de societatea Tetarom, va fi folosita pentru alimentarea celor trei parcuri existente.

"Daca lucrurile merg cum trebuie vom putea folosi energia electrica si pentru alimentarea populatiei. Vom alimenta institutiile publice, chiar si Consiliul Judetean si alte unitati din subordine. In prima faza ne vom limita la parcurile existente si le vom alimenta cu energie electrica ieftina, produsa cu panouri solare", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Tise a mai adaugat ca cele trei parcuri existente au un consum ridicat de energie, care urmeaza sa creasca si mai mult, deoarece activitatea se va extinde. "Vom avea un consum de cateva ori mai mare si este un lucru care ne va ajuta sa mentinem cheltuielile la un nivel moderat. Investitia va fi realizata cel mai probabil din fonduri europene si se va ridica la circa 100 de milioane de euro", a mai spus Alin Tise.

Reprezentantii administratiei judetene nu au gasit o locatie exacta pentru amplasarea noului parc industrial, dar au spus ca se va intinde pe 100 de hectare si cel mai probabil va fi construit undeva in comuna Floresti.

Comentarii Facebook