Consiliul Judetean Cluj organizeaza licitatii pentru cumpararea de mobila pentru noul sediu, dar nu are bani sa plateasca


Curtea de Apel Cluj a obligat Consiliul Judetean Cluj sa reevalueze licitatia organizata pentru cumpararea de mobilier in noul sediu de pe strada Dorobantilor.

Judecatorii au decis ca institutia condusa de Alin Tise sa achite societatii Zigman SRL care a castigat procesul suma de 2.616 lei ca si cheltuieli de judecata.

La inceputul acestui an, Consiliul Judetean Cluj a organizat o licitatie publica pentru achizitia de mobilier de birouri destinat noului sediu in care institutia isi va desfasura activitatea. In data de 11 ianuarie 2011, comisia de licitatie a deschis ofertele depuse de firmele participante, SC Zigman SRL si SC Silvarom SA, dar ulterior a anulat intreaga procedura pe motiv ca nu sunt bani suficienti.

 

La 1 februarie  2011, cand toate firmele participante credeau ca va fi anuntat castigatorul licitatiei, Consiliul Judetean Cluj a dat lovitura de gratie anuntand ca anuleaza licitatia. "Autoritatea contractanta a comunicat ca anuleaza procedura de atribuire a contractului de achizitie publica pe motiv ca nu ar exista resurse financiare alocate decat in cuantum de 500.000 de lei, fiind astfel in imposibilitatea de a incheia contractele de furnizare", se arata intr-un document aflat la dosarul Curtii de Apel, trimis se SC Zigman SRL.

Tise nu a reusit sa ii convinga pe judecatori

In fata acestei situatii, cele doua societati participante la licitatie au depus contestatii la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor, care a decis ca evaluarea ofertelor depuse de cele doua firme a fost facuta cu incalcarea legislatiei in vigoare. "Se impune anularea procedurii si obligarea autoritatii contractante la reevaluarea ofertelor", se arata in decizia CNSC.

In fata acestui raspuns, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a luat decizia sa atace decizia CNSC la Curtea de Apel Cluj.

In cererea adresata justitiei, Tise arata ca procedura de licitatie avea la baza criteriul "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, valoarea totala fiind de 790.000 de lei fara TVA". In plus, mai sustinea Tise, "SC Zigman SRL nu mai avea calitatea procesuala, deoarece nu are o oferta valabila pentru mai mult de 60 de zile si nici o garantie, termenul de valabilitate a acesteia expirand in data de 11 martie 2003", se mai arata in document.

Afirmatiile lui Tise nu i-au convins pe judecatori care au decis ca oferta depusa de Zigman SRL este valabila si drept urmare au obligat Consiliul Judetean Cluj sa reia licitatia si sa achite firmei particulare cheltuieli de judecata in valoare de 2.616 lei.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, a declarat ca procedura licitatiei va fi reluata si ca decizia Curtii de Apel Cluj, trebuie respectata.

 

Consiliul Judetean Cluj a avut probleme si in licitatia pentru programul "Cornul si laptele", unde institutia a fost acuzata ca a incercat sa "directioneze" contractul spre o anumita firma.

 

Vezi si...

Consiliul Judetean Cluj, acuzat ca a "directionat" licitatia pentru cornul si laptele elevilor

Comentarii Facebook