Miercuri 24 Aprilie

Consiliul Concurentei investigheaza 10 banci, suspectate ca au format un cartel ca sa creasca dobanzile

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, sustine ca investigatia a fost declansata in 2008 si se verifica daca bancile s-au inteles intre ele privind stabilirea nivelului dobanzilor.

 

Bogdan Chiritoiu a declarat ca au fost solicitate informatii de la banci legate de unele intalniri pe care reprezentantii bancilor le-au avut la sfarsitul anului 2008 cand s-a declansat criza financiara. "Vrem sa stim ce intalniri au avut atunci pentru a vedea daca prin manipularea ROBOR pierderile pe care ar fi putut sa le aiba din cauza crizei sa nu fie transferate pe umerii clientilor", a spus Chiritoiu.

 

Pana acum au fost finalizate investigatiile in cazul a trei banci. BRD a fost amendata anul trecut cu 5 milioane de euro pentru ca a furnizat informatii incomplete, dar a contestat amenda in instanta. Consiliul Concurentei a anuntat ieri ca si Raiffeisen Bank a fost amendata cu 3,4 milioane de euro, tot pentru furnizarea unor informatii inexacte. n cazul celei de-a treia banci nu s-a confirmat suspiciunea de furnizare a unor informatii gresite, a spus Chiritoiu.

 

El a precizat ca investigatia ar putea fi terminata pana la sfarsitul anului.

Comentarii Facebook