Miercuri 24 Aprilie

Companiile de curierat, noi obligații față de ANAF! Trebuie să raporteze toate livrările cu plată ramburs, din ianuarie


Din luna ianuarie companiile de curierat sunt obligate să raporteze la ANAF toate livrările care au ca metodă de plată rambursul, pentru a ajuta instituţia să crească nivelul de încasare a taxelor şi impozitelor.

Legea dată anul acesta va reprezenta un volum foarte mare de informaţii pe care ANAF va trebui să-l gestioneze pentru a putea creşte rata colectării taxelor, în contex­tul în care plăţile ramburs încă domină piaţa livrărilor. Instituţia spune că o astfel de re­formă impune modernizarea şi digitalizarea urgentă a ANAF.

ANAF este dedicată constant iniţia­ti­ve­lor de digitalizare în scopul atingerii o­biectivelor instituţiei privind îmbunătăţirea conformării voluntare, comba­terea evaziu­nii fiscale şi creşterea eficienţei colectării, a­si­gurând atât scăderea costului colectării (la nivelul agenţiei), cât şi a costului con­formării (la nivelul contribuabili­lor). Această refor­mă abor­dea­ză nevoia urgentă de moderni­zare şi digitalizare a ANAF, astfel încât co­lectarea impozitelor să fie mai eficientă în ra­port cu obiectivul de a creşte raportul venit - PIB şi de a reduce deca­lajul fiscal la TVA", spun pentru ZF reprezentanţii ANAF.

Comentarii Facebook