Duminica 25 Septembrie

Cluj, pe locul 2 în topul salariilor pe județe, după București. Cât se câștigă, în medie, la Cluj?


Analiza BestJobs care duce la topul salariilor pe județe ia în calcul lefurile medii și plasează Bucureștiul pe primul loc, cu peste 1.300 de euro pe lună.

Topul salariilor pe județe, Cluj se află pe locul doi

Capitala este urmată de județele Cluj şi Timiş. În Cluj, vorbim despre o ofertă salarială medie între 879 şi 1.269 de euro, iar în Timiș de una între 851 şi 1.155 de euro.

Pe locul 4 este județul Ilfov, cu un salariu mediu oferit care se situează între 742 şi 1.075 euro.

Și la Iași se oferă lefuri care plasează județul în vârful topului  – aici, vorbim despre oferte  între 740 şi 1.063 euro, în vreme ce, în Braşov (locul 5 în clasamentul BestJobs) se oferă salarii de la  685 la 957 de euro.  

În judeţele din vârful clasamentului, domeniile cu cele mai mari oferte salariale sunt IT, vânzări, medicină, marketing şi inginerie. 

Acum vine și cea mai tare ofertă din ultima săptămână: 3500 de euro pe lună pentru o slujbă de inginer IT într-o companie care furnizează la nivel internațional soluții de securitate, companie care are sediul în București, iar jobul despre care vorbim este 100% remote.

Topul salariilor pe județe – coada clasamentului

De partea cealaltă, județele cu cele mai “proaste” oferte de job, dar și cu cele mai puține cereri de locuri de muncă, sunt județele  Teleorman, Ialomiţa, Mehedinţi, Covasna, Sălaj şi Harghita.  

Salariile din România

România nu este, totuși, țara europeană cu cele mai mari salarii medii. Dimpotrivă. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică pentru 2020, în România, peste 800.000 de angajați din 11 domenii din economia locală au câştigat un salariu lunar mediu net de mai puţin de 500 de euro. La sfârșitul anului trecut, salariul mediu net pe economie nu ajunsese la 750 de euro. Era, mai exact, de 734 de euro.


Comentarii Facebook