Cluj-Napoca, orașul cu cel mai scump coș de consum alimentar din România. Clujul are și una dintre cel mai mari ,,inflații alimentare''



Cluj-Napoca se află în topul clasamentului atunci când vorbim de orașele cu cel mai scump coș alimentar din România. 

Între orașele cu cele mai scumpe coșuri alimentare se numără și Capitala, Zalău, Alba Iulia și Timișoara.

La polul opus, orașele cu cel mai ieftin coș alimentar sunt  Constanța, Slobozia și Iași, potrivit calculelor făcute pe baza prețurilor la alimentele de bază și al nivelului salariilor, pentru luna noiembrie 2023, informează Hotnews.ro.

În calculul coșului de consum au fost luate în considerare următoarele produse: Cartofi, fasole uscată, ceapă uscată, varză de toamnă, carne de porc, usturoi uscat, morcovi, fructe (mere), mere, lapte de vacă, brânză telemea de oaie și ouă.

Dacă vorbim despre alimente la Cluj găsim cea mai scumpă fasole uscată și varză din țară. 

Și la Călărași prețul verzei este la fel de scump ca în Cluj. Cei mai costisitori cartofi îi găsim la Râmnicu Vâlcea, cea mai scumpă ceapă uscată la Zalău. 

Giurgiu și Tulcea sunt   „campioanele” prețului la lapte, iar București și Slatina la cel al telemelei.

Ouăle cele mai scumpe le putem cumpăra de la Focșani.

Când vine vorba de, „inflația alimentară”, creșterea prețului alimentelor din coșul de consum, din noiembrie 2023 față de noiembrie 2022 a fost cea mai mare la Râmnicu Vâlcea- peste 26%, Târgoviște- peste 20%, Vaslui, 19,47% și Cluj-Napoca 18,85%. 


Comentarii Facebook