Sambata 9 Decembrie

Cluj-Napoca, în topul orașelor cu cele mai multe tranzacții imobiliare, după Capitală


Bucureștiul, Clujul și Iașiul se află pe primele trei locuri atât la numărul vânzărilor, cât și la numărul închirierilor de proprietăți, conform celei mai recente analize realizată de Storia.ro. Cu toate acestea, în Cluj-Napoca proprietățile s-au tranzacționat mai lent decât media, anunțurile fiind afișate mai mult timp pe platforma de imobiliare până la momentul vânzării.

Topul orașelor cu cele mai multe tranzacții imobiliare

În ceea ce privește proprietățile și terenurile de vânzare, cele mai multe tranzacții s-au realizat în București (50% din totalul tranzacțiilor), urmat de Cluj-Napoca (15%) și Iași (9%). La polul opus, orașele în care s-au realizat mai puține tranzacții au fost Craiova (3%), Oradea (2%) și Arad (1%).

La capitolul apartamentelor, caselor și terenurilor de închiriat, topul este ocupat de aceleași orașe: București, cu 54% din totalul tranzacțiilor, Cluj-Napoca - 14% și Iași (8%). Cele mai puține tranzacții de închiriere s-au realizat tot în Oradea, Craiova și Arad (2%).

Analiza a luat în calcul numărul de anunțuri închise din fiecare oraș, raportat la totalul tranzacțiilor din cele 10 orașe analizate, pe perioada unui an (septembrie 2022 - august 2023).

Topul orașelor în care se finalizează cel mai rapid tranzacțiile imobiliare

În topul orașelor în care apartamentele, casele și terenurile s-au vândut cel mai rapid comparativ cu media, locul întâi este ocupat de București, unde anunțurile au stat pe site cu 32% mai puțin timp decât media, ceea ce înseamnă că s-au tranzacționat foarte repede.

Pe locul al doilea se află Sibiu (-13%), în timp ce Brașov (-11%), Iași (-10%) și Constanța (-8%) ocupă următoarele locuri în clasament. Totodată, orașele în care proprietățile s-au tranzacționat mai lent decât media, anunțurile fiind afișate mai mult timp pe platforma de imobiliare până la momentul vânzării sunt: Cluj-Napoca (+5%), Craiova (+6%), Timișoara (+13%), Oradea (+23%) și Arad – orașul în care tranzacțiile s-au finalizat cu 27% mai lent decât media, arată storia.ro.

Comentarii Facebook