CJ Cluj, în discuții cu FrieslandCampina pentru a salva brânza Năsal


Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu a fost vineri, 17 mai, gazda unei întâlniri cu reprezentanți ai acționariatului majoritar al societatii Napolact Cluj-Napoca, compania olandeză FrieslandCampina, în contextul clarificării situației, ca urmare a deciziei de conservare a fabricii de brânzeturi, din localitatea Țaga.

Ioan Oleleu a prezentat intenția Consiliului Județean Cluj dar și în calitate de specialist în domeniul procesării produselor agroalimentare, de a salva un produs tradițional clujean, „brânza de Năsal” prin identificarea unor soluții ce pot fi susținute de către instituție, în parteneriat cu FrieslandCampina.

Am prezentat reprezentanților FrieslandCampina o propunere de salvare a fabricii de brânză de la Năsal și de a o transforma într-o sursă generatoare de venituri, cât și de tradiție pentru comunitatea clujeană, printr-o eventuală preluare a unității de către Clusterul Agro-Food-Ind. Sunt convins că acest prim pas, al dialogului, între cele două părți, va genera un schimb de soluții, util acestui proiect comun – revitalizarea fabricii de brânzeturi de la Țaga” a declarat, vicepreședintele CJ Cluj, Ioan Oleleu.

Reprezentanții FrieslandCampina s-au arătat deschiși la evaluarea unei posibile colabprări, fiind abordate și unele aspecte de ordin tehnic și nu în ultim rând de siguranța alimentară.

În acest sens din partea Clusterului Agro-Food-Ind va fi înaintată o scrisoare de intenție.

Comentarii Facebook