Circa 300 de locuri de muncă vor fi create de compania Trelleborg Automotive Dej

 

Aproape 300 de noi locuri de muncă vor fi create de compania Trelleborg Automotive Dej, prin extinderea capacităților de producție. 

 

În luna august 2013, am avut o întâlnire la sediul Ministerului Finanţelor Publice, cu domnul Viceprim-ministru Daniel Chiţoiu, pentru a identifica facilităţile fiscale şi a altor modalităţi concrete prin care pot fi sprijiniţi investitorii interesaţi să deruleze afaceri în judeţul Cluj, mai exact compania Trelleborg Automotive Dej, societate care îşi desfăşoară activitatea în Parcul industrial „ARC” din municipiul Dej şi care intenţionează să îşi extindă considerabil investiţia din această locaţie. 

 

Compania Trelleborg Automotive a solicitat sprijinul administraţiei judeţene pentru a putea să obţină din partea Guvernului României, prin intermediul Schemelor de Ajutor de Stat - iniţiativă de stimulare a investiţiilor din domeniile cheie ale economiei naţionale, suma de 5,4 milioane de euro pentru cofinanţarea investiţiei privind „Extinderea capacităţilor de producţie ale unităţii economice Trelleborg Automotive Dej – fabricarea pieselor antivibraţie pentru autovehicule”. Astfel, prin implementarea acestui proiect, va fi construită o hală de producţie şi vor fi achiziţionate echipamente în valoare totală de aproximativ 16 milioane de lei.

 

Vor fi create 284 de noi locuri de muncă, ceea ce va ridica numărul total de angajaţi la 585, compania Trelleborg devenind astfel unul dintre cei mai mari angajatori străini din judeţul Cluj.

 

Investiţia va genera crearea, pe orizontală, de numeroase alte noi locuri de muncă, dar şi sporirea activităţilor productive ale furnizorilor autohtoni”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Ministerul Finanțelor Publice a aprobat ajutorul solicitat de compania Trelleborg.

 

La maturizarea proiectului, cifra de afaceri a companiei va creşte de la 40 de milioane de euro, cât numără în prezent, la peste 100 de milioane de euro anual. În acelaşi timp, având în vedere faptul că circa 70% din producţie se adresează pieţei internaţionale, proiectul va contribui şi la susţinerea exporturilor judeţului Cluj şi ale  României în ansamblu. În plus, economia judeţului precum şi cea locală vor avea numai de câştigat, preconizându-se a fi colectate suplimentar, anual, din plăţile sub formă de impozite, taxe şi contribuţii sociale, de peste 2 milioane de euro. 

 

Trelleborg Automotive Dej face parte din Grupul germano-suedez Trelleborg Vibracoustic, lider mondial în producţia de piese antivibraţie pentru autovehicule, cu o cotă de piaţă de 13% (incluzând ca şi clienţi principali pe Renault-Nissan, Ford, Volkswagen şi BMW). Pe piaţa din România este principalul furnizor pentru producătorul Dacia-Renault.

Comentarii Facebook