Cine își mai permite să-și cumpere o locuință în România? Dobânzile la rate au crescut, iar condițiile sunt mai dure


Românii care vor să ia un credit se gândesc acum de două ori înainte să ia decizia. Dobânzile la rate pentru locuințe au crescut, iar condițiile pentru accesarea unui credit sunt mai aspre. 

Analiștii spun că pentru un apartament mediu ne trebuie un salariu de peste opt mii de lei, un venit pe care foarte mulți dintre români nu îl au. Cu toate acestea, apartamentele la prețuri medii se mai găsesc acum doar la periferiile orașelor mari.

Pentru un credit de 90 de mii de euro avem nevoie de un salariu de aproximativ opt mii de lei. Ultimele date arată că România înregistrează cele mai mari dobânzi la creditele ipotecare din Uniunea Europeană.

Cele mai scumpe locuinţe sunt chiar în Cluj. Aici, un apartament se vinde cu o medie de aproape 2.400 de euro pe metru pătrat, în vreme ce pentru locuinţele din zone rezidenţiale, preţul este de 2.500 euro pe metru pătrat. 

Să devii proprietar în România e tot mai greu. Dacă nu imposibil. Ratele au atins vârful majorărilor, iar preţurile apartamentelor cresc din ce în ce mai mult, de la o lună la alta. 

Comentarii Facebook