Chiriile din Cluj vor creste in septembrie cu 5-10%. Vezi preturile de acum

Potrivit estimarilor facute de specialistii de pe piata imobiliara, preturile la chirii vor creste din luna septembrie, cand studentii vor reveni in oras.

 

O analiza efectuata de site-ul imobiliare.ro arata ca in Cluj chiriile au scazut cu 3 pana la 6% in primavara si vara acestui an, fiind cea mai mica scadere intre orasele universitare din tara. Potrivit analizei, care are la baza anunturile postate de proprietari pe site, apartamentele cu o camera in cartierul Zorilor se inchiriaza cu 150-180 de euro. Preturile cerute pe luna pentru inchirierea apartamentelor cu doua camere pornesc de la 180 de euro, iar pentru cele cu trei camere de la 300 de euro.

 

Specialistii sustin ca in aceasta vara, preturile au scazut cu 3% la apartamentele cu doua camere si cu 6% la cele cu trei camere.

 

Analistul imobiliar clujean Doru Lupeanu, citat de imobiliare.ro, sustine ca preturile la garsoniere si apartamente cu doua camere, cele mai solicitate de studenti, vor creste cu 5-10%. Lupeanu apreciaza ca in oras vin in aceasta toamna 60.000 de studenti, dintre care doar 15% au locuri de cazare asigurate de universitati.

Comentarii Facebook