Miercuri 24 Aprilie

Constructia de locuinte ANL a fost suspendata de Ministerul Dezvoltarii

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a anuntat ca mai multe programe, printre care si constructia de locuinte ANL, au fost suspendate.

 

Decizia a fost luata dupa ce bugetul Ministerului Dezvoltarii si Turismului a fost redus cu 10%. "Vom limita anumite investitii pe care, de la inceputul anului, le redusesem oricum pentru ca, de la inceput, am avut un buget mai mic pe 2010, cu 31%, decat cel din 2009", a declarat Elena Udrea. Ea a spus ca sunt afectate de reducerea bugetului programul de constructie a locuintelor prin ANL, cel de ridicare a salilor de sport si cel de reabilitare a drumurilor judetene.

 

Udrea a precizat ca nici pentru programul de reabilitare termica a blocurilor nu sunt bani, dar ca in acest caz s-a identificat o solutie pentru continuarea programului, si anume garantarea unor credite luate de la CEC de asociatiile de proprietari. Statul va garanta creditele luate de asociatii pentru reabilitare, proprietarii fiind nevoiti sa plateasca doar ratele, in timp ce dobanzile bancare vor fi achitate de Minister.

Comentarii Facebook