Chiriile din Cluj continuă să crească! Topul celor mai ieftine cartiere din Cluj pentru chiriași


Găsirea unui apartament de închiriat în Cluj-Napoca poate părea o provocare imensă. Oferta de locuințe disponibile este în scădere, în timp ce cererea pentru cele mai bune apartamente, la chirii accesibile, este în creștere constantă. Proprietarii solicită prețuri consistente, iar concurența este acerbă pentru locuințele cu prețuri avantajoase.

Doar pe parcursul lunii trecute, aproximativ 2.000 de potențiali chiriași și-au căutat un apartament în Cluj-Napoca, potrivit Imobiliare.ro.

Cartierul Gheorgheni din estul orașului a fost cel mai popular în rândul chiriașilor în ultima perioadă, arată datele Imobiliare.ro, acesta fiind urmat îndeaproape de Mărăști și Mănăștur.

Potențialii chiriași au căutat în număr mare un apartament în Cluj-Napoca și în zona Zorilor. Locuințele din centrul orașului s-au numărat, la rândul lor, printre cele mai atractive.

Topul celor mai ieftine zone pentru închiriere în Cluj-Napoca

Cele mai noi date arată că dacă ești interesat de închirierea unui apartament și ai un buget redus ar trebui să-ți îndrepți prima oară căutările spre zona Someșeni. Bugetul mediu necesar pentru închirierea unei locuințe aici este de 425 euro/lună.

Mănăștur nu este doar unul dintre cele mai căutate cartiere din oraș, ci și unul dintre cele mai ieftine. Proprietarii solicită, în medie, un preț de 450 euro/lună chiriașilor. Iris, Gruia sau Dâmbul Rotund pot fi, la rândul lor, opțiuni bune în cazul în care ai de gând să te limitezi la un astfel de buget pentru închirierea unui apartament.

La polul opus, dacă vrei să locuiești în cartierul Andrei Mureșanu vei scoate din buzunar, în medie, 670 euro/lună pentru un apartament. Locuințele din centrul orașului, dar și cele situate în zona Plopilor pot fi închiriate, la rândul lor, cu unele dintre cele mai mari sume de bani. Proprietarii solicită, în medie, 650 euro/lună pentru acestea.

Comentarii Facebook