Vineri 4 Decembrie

Centura ocolitoare a Dejului nu se mai face. Licitația a fost anulată


Licitația pentru centura ocolitoare a municipiului Dej a fost anulată, iar proiectul a picat, deși era așteptată de șoferi. 

Proiectul a fost anunțat la începutul acestui an de CNAIR și ar fi avut o valoare de 104.525.520 lei fără TVA.

"CNAIR SA a publicat pe platforma informatică de achiziții publice (SICAP) anunțul de participare pentru procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Dej în lungime de 5,45 km.

Durata contractului va fi de 24 luni din care 5 luni perioada de proiectare, 19 luni perioada de execuție a lucrărilor și minim 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Valoarea estimată a acestui proiect este de 104.525.520 lei fără TVA.

Necesitatea acestei investiții constă în eliminarea traficului de tranzit (predominant greu și foarte greu) din municipiul Dej care în lipsa unei variante ocolitoare ajunge la ora actuală în oraș pe relațiile DN 1C (E58) și DN 17 (E576)" anunță CNAIR in luna februarie 2019.

Ministerul Transporturilor spune acum că centura nu era inclusă în Master Planul de Transport, ceea ce înseamnă că Centura Dejului nu este o prioritate națională. În plus, o singură firmă a depus oferte la licitația organizată, iar aceasta a fost respinsă,

Varianta Ocolitoare a municipiului Dej nu este cuprinsă în Master Planul General de Transport al României. Pentru acest proiect există un studiu de fezabilitate realizat în anul 2010 de către proiectantul Consitrans SA cu indicatorii tehnico-economic aprobaţi prin HG Ministerul transporturilor va întreprinde demersurile necesare solicitării de sume suplimentare la rectificarea bugetară de stat cât şi la fundamentarea bugetului pe anii viitori care să permită revizuirea Master Planului General de Transport şi astfel includerea variantei ocolitoare Dej în programul de finanţare. În ceea ce priveşte preluarea în administrarea CNAIR SA a sectoarelor de drumuri naţionale DN 1C şi DN 17 aflate în prezent în administrarea Primăriei municipiului Dej, cât şi modernizarea acestora, la capitolul investiţii ale agenţilor economici cu capital de stat, suma este insuficientă pentru acoperirea lucrărilor de investiţii în curs de finanţare. Astfel, sursele de finanţare existente nu sunt disponibile în vederea modernizării acestor sectoare de drum de interes naţional”, precizează Ministerul Transporturilor într-un răspuns trimis deputatului PSD, Cornel Itu.

Centura ar fi urmat să aibă 5,45 kilometri, scrie dej24.ro.

.

Comentarii Facebook