Boc declară război REGILOR imobiliarelor din Cluj: ”Creăm locuri pentru oameni, nu pentru profit!”


Primarul Emil Boc a întors foaia și sare la gâtul regilor imobiliarelor din Cluj-Napoca, pe care nu îi mai lasă să distrugă Clujul. Dacă te uiți în cartierul Bună Ziua, încă, ”regele” Chimu Căpușan și familia Gadola au aduc mii de autoturisme în locuri în care se puteau face parcuri.

Vreau să știți că principiul pe care îl am la Cluj, și chiar dacă mă atacă toți oamenii de afaceri afectați de crearea noilor parcuri, iar alții cer rapid și urgent ca să construiască, mâine dacă se poate, este: ”Orașul Cluj trebuie să aibă următorul principiu: Creăm locuri pentru oameni, nu pentru profit!”. Nu este foarte popular ceea ce spun sau mulți mă vor ataca, dar aceasta trebuie să fie direcția unui oraș care ține la interesul public. Creăm locuri pentru oameni, nu pentru profit. Evident că și profitul trebuie să existe, pentru suntem în economie de piață, dar trebuie să meargă în concordanță cu interesul public. Am spus ”Parcuri și nu profit!”, ”Mobilitate și nu profitul imediat al privatului!”. Trebuie făcut în concordanță a blocurilor cu infrastructura. 

Le explic investitorilor că degeaba fac ansambluri imobiliare, dacă oamenii vor sta blocați în stradă și nu vor putea să circule, pentru că distrugi calitatea vieții și nu va cumpăra nimeni apartamente acolo. Mai bine gândim pe mobilitate ca oamenii să poată circula, să existe alternative și apoi să faci rezonabil ansambluri imobiliare, care să crească calitatea vieții. Prin ceea ce propunem, nu vreau să distrugem ceea ce avem la Cluj”, a explicat Emil Boc.

Aceste principii nu se respectă deloc în Bună Ziua, unde Chimu Căpușan, milionarul de la Bonjour, construiește de zor, iar în fața Grand Hotel Italia mai apare un bloc de 10 etaje. Acestea fiind câteva dintre exemplele de heirupism clujean.

Familia Gadola a ridicat tot în Bună Ziua ansamblul Sophia Residence, chiar în spatele Bonjour. Din acea zonă înghesuită, sute de mașini ies în fiecare dimineață și sufocă Bună Ziua.
68290664_3301359723215009_7699167175197589504_n.jpg
Foto: Sophia Residence / Bună Ziua

Comentarii Facebook