Centura Clujului si "cativa kilometri" din autostrada Transilvania, printre prioritatile Guvernului

Premierul Emil Boc a declarat ca Guvernul si-a propus sa finalizeze in acest an centurile ocolitoare din Cluj, Sibiu, Turnu Severin si Lugoj, dar si cativa kilometri din autostrada Transilvania.

 

De asemenea, Boc sustine ca Executivul va sustine si continuarea lucrarilor la autostrada Cernavoda-Constanta si la centura Bucurestiului. Declaratiile premierului au fost facute la Iasi, unde a vizitat santierul viitoarei centuri de ocolire a orasului.

 

In judetul Cluj, lucrarile la centura Valcele-Apahida sunt prevazute sa fie finalizate in aceasta toamna, dupa ce termenul initial, toamna lui 2008, a fost amanat. Pe aceasta centura se mai lucreaza in zona satului Gheorghieni si intre aceasta localitate si Valcele. Aici, mai multe alunecari de teren afecteaza ritmul constructiei. Pana acum a fost terminata portiunea cuprinsa intre Apahida si Gheorgheni.

 

In ceea ce priveste autostrada Transilvania, constructorul lucreaza doar pe segmentul de 10 kilometri cuprins intre Turda si Campia Turzii. Pe o parte a acestui tronson, Bechtel a inceput deja sa toarne asfalt. Prima portiune a autostrazii cuprinsa intre Turda si Gilau, care masoara 42 de kilometri, a fost inaugurata anul trecut.

Comentarii Facebook