Centura "buclucasa" a municipiului Gherla a fost din nou inchisa

Dupa ce a devenit celebra pentru ca a fost inchisa la doar cateva zile dupa ce a fost inaugurata, centura Gherlei este din nou...inchisa.  De data aceasta, autoritatile promit ca va ramane inchisa doar doua zile, si nu mai bine de cinci luni ca prima data.

 

Centura municipiului Gherla pare urmarita de ghinion. In august a fost inaugurata cu mare fast de catre premierul Emil Boc si ministru Transporturilor Radu Berceanu. Nu au trecut decat cateva zile si a fost inchisa.

 

Motivul? Niste infiltratii de apa care au facut ca asfaltul sa cedeze si o bucata buna de drum sa se prabuseasca. Autoritatile spuneau atunci ca centura va ramane inchisa doar doua saptamani. Cele 14 zile au trecut, insa, ...mult mai greu...si s-au facut mai bine de cinci luni, adica pana in decembrie.

 

Atunci, centura a fost redeschisa. Tot cu ghinion, se pare, desi de aceasta data a functionat mai mult decat dupa inaugurare. Dupa doua luni de folosinta, azi-dimineata, a fost din nou inchisa.

 

Motivul? Constructorul trebuie sa mai consolideze bucata de drum care s-a prabusit...in august 2009. "La 1 decembrie mai trebuia consolidat inca, dar frigul nu i-a permis constructorului acest lucru. Asa ca a ramas ca ii dam drumul asa, iar cand vremea va permite, sa finalizeze consolidarea", a declarat pentru Stiri de Cluj .ro, primarul municipiului Gherla Dragan-Giurgean Ionel-Ovidiu.

 

Si pentru ca acum vremea permite, centura a fost inchisa pentru consolidare pana maine seara. Circulatia a fost oprita intrucat constructorul trebuie sa mai aduca niste basculante de pamant, si altfel, ar fi blocat traficul. Consturile de consolidare vor fi suportate de constructor.

 

Deocamdata, traficul a fost deviat prin centrul Gherlei. "Este la fel de aglomerat cum era si inainte de a fi data in folosinta a centurii. Acum vor vedea si oamenii cat de importanta este", a mai declarat pentru Stiri de Cluj .ro primarul municipiului Gherla, Dragan-Giurgean Ionel-Ovidiu. 

 

Soseaua de centura a Gherlei a costat 7,5 milioane de lei.

Comentarii Facebook