Centrul comercial Solaris din Turda, pazit de o firma care practica "sclavia"


Centrul comercial Solaris din Turda este pazit de firma Discret Alarms Security, care practica "sclavia", anunta inspectorii ITM Cluj.
 
La controlul efectuat in 27 septembrie 2010, inspectorii de munca au ridicat "date din Registrele de predare-primire a serviciilor de paza in legatura cu persoanele care efectuau serviciul de paza in data de 27.09.2010, precum si pentru perioada ianuarie-aprilie 2010. Din sectorul paza si protectie sunt semnalate numeroase abuzuri ale angajatorilor, care practica o adevarata stare de 'sclavie' obligind angajatii sa lucreze numeroase ore fara a le respecta cele mai elementare drepturi cu privire la plata salariilor sau sporurilor conferite de lege", a declarat inspectorul sef ITM Cluj, Emilian Rosca.

Controlul a mai scos la lumina faptul ca agentii "erau salarizati 'pe hartie' la nivelul salariului minim pe economie, dar in realitate acestia efectueaza ore in sistem 12 cu 24 fara a primi un salariu real dupa munca prestata. DISCRET ALARMS SECURITY SRL a primit la munca in perioada ianuarie-aprilie 2010 un numar de 60 de persoane carora nu le-a incheiat contracte individuale de munca anterior inceperii activitatii", a mai precizat inspectorul sef al ITM Cluj.

Socictatea care asigura paza in centrul comercial Solaris tinea evidente duble in ceea ce priveste munca suplimentara si plata orelor de noapte pentru a avea justificari in cazul unor controale si pentru a nu plati.

"In mod constant SC DISCRET ALARMS SECURITY SRL a incalcat dispozitiile cu privire la munca suplimentara si plata orelor de noapte existind o evidenta dubla a situatiei din teritoriu fata de orele pontate pe statele de plata inregistrate 'oficial'. Nu a respectat dispozitiile privind efectuarea muncii suplimentare obligind angajatii sa efectueze ore suplimentare pe care nu le-a platit in mod corespunzator, nu a acordat repaosul saptamanal si sporul pentru munca din zilele de sambata si duminica, nu a platit sporul pentru munca in timpul noptii", a mai precizat Emilian Rosca.

Firma a DISCRET ALARMS SECURITY SRL Bucuresti a fost amendata cu 100.000 de lei.

Comentarii Facebook