Ce salariu are un ofițer SRI. Serviciul Român de Informații a anunțat noi angajări


Serviciul Român de Informaţii caută personal pentru încadrarea pe mai multe posturi și a transmis și condițiile în care te poți alătura echipei. 

Ca aproape la fiecare început de an, Serviciul Român de Informații face angajări, iar doritorii mai au la dispoziție doar aproximativ două săptămâni pentru a-și depune CV-ul. Sunt căutați specialiști IT&C sau foarte buni vorbitori de limbi străine, dar și ofițeri operativi, analiști sau luptători antitero. Specialiștii susțin că cei care doresc să se angajeze la Serviciul Român de Informații trebuie să știe că procesul de angajare este unul concurențial, doritorii fiind obligați să parcurgă mai multe probe eliminatorii înainte de a-și vedea visul îndeplinit.

De asemenea, specialiștii atrag atenția că tinerii care doresc să se angajeze la Serviciul Român de Informații ar trebui să știe că munca depusă în cadrul SRI este departe de ceea ce se vede în peliculele din seria James Bond și alte filme cu spioni.

Serviciul Român de Informații face angajări. Care sunt condițiile

Angajările în SRI se fac după ce doritorii parcurg mai multe probe. Vorbim aici despre o evaluare a CV-ului, despre interviuri de selecție, despre teste de evaluare a cunoștințelor și competențelor profesionale, dar și despre o examinare medicală sau despre verificări de securitate.

Altfel, cei care doresc să se angajeze în Serviciul Român de Informații trebuie să respecte mai multe condiții: să ai cetățenie română și domiciliul stabil în România; să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată sau să nu fi fost condamnat penal; să nu faci parte din partide politice; să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei societăți comerciale. Angajarea în SRI vine cu anumite avantaje. Vorbim despre un salariu de minim 4.000 de lei, dar și despre plata parțială a chiriei, bonusuri de performanță sau chiar mese zilnice la prețuri accesibile.

Ce fac ofițerii analiști și cei operativi ai SRI

Pentru a vă face o imagine mai bună în legătură cu ceea ce înseamnă SRI, trebuie să vă spunem că există diferențe între ce fac ofițerii analiști și ce fac ofițerii operativi.

Conform reprezentanților Serviciului Român de Informații, ofițerul operativ are misiunea de a culege informaţii şi trebuie să îşi poată crea acces în mediile cu relevanţă pentru securitatea naţională.

Pe de altă parte, ofițerul analist evaluează datele culese de ofițerii operativi ori din alte surse secrete sau deschise, sesizează schimbări şi tendinţe în manifestarea ameninţărilor, schiţează scenarii alternative de evoluţie, evidenţiază implicaţii şi indică eventuale variante de acţiune în raport cu fiecare scenariu prognozat, scrie Observator.

Comentarii Facebook