Duminica 28 Aprilie

Ce salariu are un agent de pază în România. Numărul agenţilor este în continuă creştere, doritorii trebuie să parcurgă un curs de calificare


Unul dintre cele mai râvnite locuri de muncă din România, în ultimii ani, a devenit jobul ca agent de pază. Asta indiferent că vorbim de persoane care asigură paza la cluburi de noapte de lux sau la diferite evenimente artistice ori sportive sau că vorbim despre persoanele care asigură paza în farmacii, hipermarketuri sau la metrou.

Să mizează pe angajarea ca agent de pază tocmai pentru că locul de muncă este văzut ca unul stabil, chiar dacă remuneraţia încasată nu este tocmai pe măsura aşteptărilor.

Un agent de pază dintr-un mall sau magazin de obicei nu se îmbogățește de pe urma acestui loc de muncă. Vorbim inclusiv de cazuri în care agenţii de pază iau în mână doar undeva la 1.500 de lei. Sigur, sumele diferă de la o instituţie la alta şi de la un oraş la altul, dar nu cu mult. Pe de altă parte, trebuie precizat că mulţi dintre cei aflaţi în asemenea situaţii ajung să-şi rotunjească veniturile acceptând să participe şi la alte activităţi de pază în timpul liber.

În principal, agentul de pază trebuie să deţină un atestat profesional. Asta înseamnă că trebuie să parcurgă un curs de calificare şi, la final, să susţină un examen. De remarcat că cei care au fost cadru militar cel puţin un an nu mai au nevoie de cursul de calificare.

Cât câştigă un agent de intervenţie

Pentru că există un pericol mai mare să fie prinşi în prima linie a unui conflict, agenţii de intervenţie încasează salarii ceva de mai mari decât agenţii de pază, dar nu cu mult. Vorbim, în general, de sume cuprinse între 500 şi 700 de euro, bani în mână. Totuşi, şi în aceste cazuri există posibilitatea de a rotunji veniturile prin participarea la alte activităţi tipice în timpul liber.

Totuşi, există şi firme de pază mai cunoscute care oferă pachete salariale avantajoase, respectiv salariu de bază, bonusuri şi alte avantaje, scrie Observator.

Comentarii Facebook