Ce este un TV Android, cum funcționează și de ce merită să cumperi unul


Un TV Android nu este un televizor potrivit pentru toată lumea, dar farmecele sale speciale vor fi irezistibile pentru unii.

Atunci când vorbim despre streaming, conversația se concentrează, de obicei, pe cele mai consumabile opțiuni: PlayStation, Xbox și Google, desigur, prin Chromecast. 

Dar Google are un alt dispozitiv de streaming care merită luat în considerare. TV Android este un sistem mai complicat decât oricare dintre celelalte soluții de streaming de pe piață, dar este, de asemenea, un sistem considerabil mai puternic. Curios despre ce este vorba? Iată tot ce trebuie să știți despre TV Android.

Ce este TV Android?

Android TV este o platformă inteligentă de televiziune de la Google, construită în jurul sistemului de operare Android. Utilizatorii pot transmite conținutul către televizor prin intermediul aplicațiilor, atât gratuite, cât și plătite, folosind conexiunea la internet. Este la fel ca Roku și Amazon Fire, disponibile în Statele Unite. Navighezi prin meniuri în același mod, utilizând telefonul ca o telecomandă pentru a te ghida în timp ce mergi. Spre deosebire de alte dispozitive, Android are însă un sistem deschis, ceea ce oferă unui TV Android acces la unele aplicații pe care poate Google nu le aprobă oficial.

Dincolo de capacitățile sale impresionante de streaming, TV Android poate reda emulatoare, rula aplicații, poate lucra ca media player pentru fișierele tale digitale și chiar se poate conecta la un tuner TV. Dezavantajul este că pentru a configura toate aceste caracteristici s-ar putea să ai nevoie de mai multă pricepere tehnică decât au sau doresc să învețe mulți dintre utilizatori.

Cum se utilizează TV Android 

Există doar câteva moduri în care poți accesa TV Android. Poți achiziționa un televizor inteligent care are deja activat Android TV - Sharp AQUOS sau Sony BRAVIA - sau o consolă de streaming care acceptă Android TV: Mi Box, NVIDIA Shield, Razer Forge TV. 

NVIDIA Shield TV. Pentru fanii Android care doresc să experimenteze jocuri la nivel de consolă și streaming 4K, NVIDIA Shield TV merită luat în considerare. Shield de bază vine cu o telecomandă vocală și o ieșire HDR 4K. Shield Pro este un mini computer HDR de 500 GB 4K cu un server media Plex încorporat. Midrange Shield 16GB și Shield Pro sunt dotate cu un controler de joc.

Televizoare inteligente Sony. Televizoarele inteligente Sony împachetează o imagine de o calitate remarcabilă, indiferent dacă te uiți la un model de bază sau la o unitate de top. Ambele modele vin la pachet cu o imagine 4K și TV Android încorporat. S-ar putea să fii surprins să afli că aceste modele pot în continuare să încarce aplicații din afara magazinului Google Play. 

Funcții speciale pentru TV Android 

Magazinul de aplicații Google Play al Android vine atât cu aplicații cât și cu jocuri, ceea ce face din TV Android o consolă de jocuri la prețuri mici. Utilizatorii pot utiliza un al treilea controler Bluetooth pentru a juca jocuri, iar unele modele vin cu propriile lor controlere. Dincolo de magazinul oficial, TV Android îți permite să instalezi aplicații terțe din surse necunoscute, deschizându-ți dispozitivul către o lume atât de posibilități, cât și de pericole. Vrei ca dispozitivul tău de streaming să funcționeze și ca un emulator SNES? Android TV poate face acest lucru.

Dispozitivele oficiale TV Android acceptă Google Casting, permițându-ți să transmiți conținut video și audio de pe telefon pe televizor. Această caracteristică funcționează doar cu anumite aplicații, dar majoritatea serviciilor de streaming majore o acceptă. 

În cele din urmă, TV Android oferă bonusul util al Google Assistant, un instrument la îndemână care îți permite să adresezi întrebări, să extragi conținut, să verifici știrile și să controlezi dispozitivele inteligente de la domiciliu toate prin intermediul comenzii vocale. 

TV Android oferă cele mai multe opțiuni și personalizări dintre oricare din sistemele de streaming convenționale disponibile pe piață. Este cu mult mai puternic decât vor dori sau au nevoie unii oameni, dar dacă vrei să faci următorul pas, TV Android te poate ajuta.

Comentarii Facebook