Vortex, brand-ul ”no name” cel mai apreciat și cel mai bine vândut în România, când vine vorba de televizoare


Dacă pe vremuri, televizoarele Diamant sau Sirius erau cele mai populare branduri românești de televizoare, iar după Revoluție românii s-au reorientat spre mărcile cunoscute din afară, se pare că industria televizoarelor românești reînvie. E bineștiut faptul că brand-ul Diamant este deținut de NOD, companie care fabrică și modelele Horizon, dar acestea nu sunt singurele branduri românești de televizoare. Allview sau Vortex sunt, de asemenea, branduri românești, care recuceresc piața.

Vortex, îndeosebi, un brand propriu al retailerului Altex, a fost pe locul 3 în clasamentul vânzărilor de televizoare în 2018. Avantajul său: prețul și faptul că se ridică la standardele brandurilor cu nume, dar fără a avea strălucirea acestora. Doar Samsung și LG au vândut mai multe televizoare în România.

Vortex, la fel ca televizoarele concurenței Horizon, sunt fabricate în cooperare cu compania Vestel, un grup din Turcia. Vestel produce sub licență o grămadă de alte televizoare, vândute în Europa sub branduri ca Toshiba, JVC sau Hitachi.

Link oferte TV Vortex

Astfel, televizoarele Vortex se fabrică în aceleași fabrici ca Toshiba, benefiicind de aceeași tehnologie și aceeași calitate. Prețurile Vortex sunt, însă, mult mai mici decât ale celorlalte branduri consacrate. Vestel este lider de piață în Europa, din punct de vedere al volumelor vândute, deținând peste 25% din piață.

Brand-ul Vortex este pe piața din România încă din 1998. Sub acest nume se produc nu doar televizoare, ci și aparate electrocasnice și de aer condiționat.

Televizoarele Vortex, așa cum spuneam, au de partea lor prețul și faptul că sunt asamblate de cel mai mare fabricant european de televizoare. Există televizoare Vortex pornind de la doar 300 de lei, cele cu diagonală de doar 48 de centimetri, și pot ajunge până la 102 centimetri, cele cu prețul de aproape 1000 de lei.

Chiar și cele mai ieftine televizoare Vortex au tehnologie display LED, rezoluție 1366x768, tuner digital integrat, tehnologie audio Stereo și putere de 10W a difuzoarelor integrate. Pentru conectivitate, televizorul Vortex de 48 de centimetri diagonală are o mufă USB, una HDMI, una SCART și un lost CI+. Eficiența energetică a acestui televizor este clasa A.

Televizor Vortex - oferte

Dacă vorbim de un Vortex de 102 centimetri diagonală, discutăm de tehnologie display LED, claritate imagine Full HD și tehnologie specială HDR, înregistrare USB, o rezoluție de 1920x1080, tehnologie audio Stereo Cinema Surround și o putere de 16W a difuzoarelor integrate. Pentru conectivitate, televizorul Vortex de 102 centimetri are o mufă USB, trei mufe HDMI, slot CI+ și eficiență energetică Clasa A.

Pentru cei care vor ceva intermediar între cele două extreme, există televizorul Vortex cu diagonala de 81 de centimetri, cu un preț în jurul a 500 de lei. Este un televizor cu tehnologie LED, Non Smart TV, claritate imagine HD, sistem de operare Linux și caracteristici cheie Ambilight. Rezoluția de 1366x768 este mai mult decât suficientă, iar puterea difuzoarelor integrate este de 16W. Conectivitate NFC, o mufă USB, una HDMI și eficiență energetică din clasa A+. 

Acesta pare să fie și cel mai apreciat televizor Vortex, cel puțin pe site-ul eMAG, unde ne putem raporta la review-urile lăsate de utilizatori.

”Televizor de top”, scrie Daniel, care îi acordă cinci stele din cinci, la fel ca Mary, care descrie astfel produsul: ”Pentru cei care nu au pretenții, este un tv foarte bun. Atât calitate, cât și preț. Meniul este simplu și util. Recomand cu încredere achiziția acestui tip și marcă de TV. Eu sunt chiar mulțumită, la așa preț. E perfect!”

Tot cinci stele i-a acordat și Roxana, care susține că nu se aștepta la un tv atât de performant la un preț atât de bun.

Tot cinci stele i-au acordat acestui televizor Vortex și Musta-Fuchs Ion și Iulia, care subliniază raportul bun între calitate și preț.


Comentarii Facebook