”Caut apartament în zonă drăguță, nu ghetou, unde nu ai senzația de zonă rurala!” - Ce zonă recomandați în jurul Clujului?


Unul dintre visurile românilor este să aibă propriul apartament, pentru a scăpa de chirie. Ei bine la Cluj-Napoca acest lucru este tot mai greu de realizat, având în vedere că s-a ajuns la aproape 3000 de euro pe mp.

În situația de acum, când totul se scumpește, tinerii pot visa să își cumpere un apartament în afara orașului. 

Ce zona de langa Cluj este mai buna? Caut sa cumpar un apartament fiindcă nu-mi permit în Cluj.

Când zic mai bună mă gândesc la un complex rezidential. Unde știți ca blocurile sunt bune, unde există infrastructură bună, școala ar fi ideal, zona drăguță nu ghetou, unde nu ai senzația de zonă rurala, și să nu fac 60 min pana in centru.

Poate zona asta nu exista, dar am descris ce as dori.

Despre Baciu si Florești am auzit numai de rău pană acum, iar despre Apahida cam nimic. Mai sunt alte zone sau ce știți despre cele 3 menționate?”, a întrebat un tânăr dornic să se mute în propria casă.

Clujenii din Baciu spun că zona lor este nepotrivită, tocmai din cauza traficului.

Asta cu Baciu e horror, dar acest lucru este valabil pentru orice zonă de intrare în Cluj-Napoca. Fie ca intri dinspre Chinteni, Câmpenești - Jucu- Centura, Apahida, Gheorgheni - Borhanci, Feleac, Floresti, Baciu... Sunt niște intervale orare când este bara la bara. Always 100% excepție sunt zilele de vacanta la copiii/elevi/studenți. Astfel că, dacă tu înveți când sunt aceste intervale, dimineața și seara, și le corelezi cu programul tău vei putea afla dacă ți se potrivește, ca să poți evita maximul de aglomerație.

Eu vin de la 22 km de Cluj-Napoca și ori pornesc pe la 6.45 ori pornesc la 8.45 și fac maxim 35 minute pana pe Horea. În schimb când locuiam pe Edgar Quinet și trebuia sa duc copil la grădiniță, si nu prea aveam cum sa jonglez la plecare, pana pe Horea făceam și 50 minute!

Deci, eu zic ca ai de făcut niște calcule și măsurători”, i-a replicat cineva celui care voia sfaturi.

”Îți recomand să îți aloci timp cu căutările. Analizează toate opțiunile și ia o decizie. Eu am fost foarte pretențios: voiam neapărat garaj și geam la baie, rarități încă de pe atunci la un preț decent, dar am avut și baftă când treceam cu bus și am văzut șantierul și m-am informat și mi-a plăcut oferta fiind între primii cumpărători. Restul e istorie. Nu e lux dar e ok. Baftă nu doar la ofertă dar știam și traficul, magazinele, tot. Mult succes. Ce am oferit eu aici e doar o opinie. Când mergi la fața locului, cercetezi orar bus, ore în trafic, magazine (unde vezi și localnici în habitatul lor natural, te plimbi pe jos sau cu bicicleta să vezi una alta, sufletul locului, atunci te poți convinge dacă e locul pentru următorii 5 ani. Poate câștigi la loto după și cauți altceva. Cheers!”, a fost un alt sfat, extrem de pertinent.

”Nu știu ce ai auzit de Floresti sau nu, dar eu acolo mi-am luat apartament, undeva in centru pe Florilor. Sincer nu mă plang, într-adevăr e departe dar hai sa fim serioși, trafic e peste tot mai ales in orele de trafic. Cum dorești, dar din punctul meu de vedere Apahida e mult mai departe ca si Floresti.

Din cate am auzit nu sunt sigura cica in anii urmatori se va lucra la drum dinspre Cluj Floresti, că vor sa largeasca cel mai probabil si asta o sa fie o problema. Că si calitate daca doresti sa achizitionezi prin "centru" Florestiului e pont. O sa imi cumpar un motor sa ma deplasez mai usor si om vedea in timp ce si cum”.

”Care sunt costurile vieții la ora actuală prin Cluj?” - Am aflat care este suma de pornire pentru un trai decent în oraș

Comentarii Facebook