”Care sunt costurile vieții la ora actuală prin Cluj?” - Care ar fi suma de pornire pentru un trai decent în oraș


Oamenii care vor să se stabilească la Cluj pentru a profita de beneficiile orașului au ajuns să își facă socoteli la sânge. Traiul în oraș este scump și totul pare că se scumpește în continuare. 

Un bărbat care a emigrat înainte de pandemie vrea acum să revină la Cluj alături de soție și copil, dar bugetul lunar este principala bătaie de cap.

Am emigrat înainte de pandemie împreună cu soția mea, iar acum dorim să ne întoarcem în Cluj și eram curioși cam care ar fi bugetul necesar pentru 3 persoane (1 nou-născut și 2 adulți), fără chirie și concedii. Nu suntem genul care să ieșim la cine scumpe în oraș, gătim acasă, dar suntem atenți la calitatea produselor folosite, ieșim în oraș la o bere din când în când, iar activitățile de weekend pe care le practicăm nu sunt mari consumatoare de bani”, a întrebat un bărbat, pe platforma Reddit.

Clujenii i-au spus cât este chiria și ce buget ar avea nevoie pentru o lună. ”Chirie 400-500 euro la 2 camere, in funcție de zona, dotări etc

Utilitati+bus 200 euro. Mâncare vreo 400-500 euro în trei. O bere în oraș 14-17 lei, de aia de duzină. Mai găsești și la 10-12 la bombe.

Un burger cu cartofi sau o pizza 40-50 lei. Un bilet la baschet 40 lei”, a scris cineva.

Bugetul de start pentru o lună la Cluj ar fi de cel puțin 2000 de euro

2000 de euro e lunar ca sa fie ok-ish fără figuri. O gradinita/cresa privată (program scurt) e de la 1600+ lei pe luna fara extra activități”.

Vreo 2000 de euro minim. Pt doua persoane ce gătesc acasă și care nu comanda mancare (decat foarte rar, max 2- 3 ori pe luna), coșul saptamanal (LIDL, Kaufland, piața) ajunge la 5 - 600 de lei pe saptamana. Dacă ai și masina și te deplasezi cu ea prin oraș, mai pui un plin sau doua pe luna. Asta e in jur de 700 de lei pe luna”.

”Caut apartament în zonă drăguță, nu ghetou, unde nu ai senzația de zonă rurala!” - Ce zonă recomandați în jurul Clujului?

Comentarii Facebook