Miercuri 24 Aprilie

Câți bani a pierdut SIF Transilvania cu o investiție ratată în acțiuni germane


SIF Transilvania a pierdut cu acţiunile Wirecard o avere.

În iunie 2020, SIF Transilvania avea acelaşi număr de acţiuni Wirecard ca şi la T1/2020. Dar investiţia s-a prăbuşit de la 6,6 mil. lei la 333.000 lei.

Achiziţiile efectuate pe pieţele de capital externe s-au limitat la operaţiuni speculative pe emitenţii: TOTAL, Global Payments şi Wirecard AG“, menţionează societatea, conform Zf.ro.

SIF Transilvania (SIF3) arată în raportul semestrial publicat la bursă că deţine 12.000 de acţiuni la procesatorul german de plăţi Wirecard, respectiv o investiţie de 333.000 de lei. Spre comparaţie, la T1/2020 SIF Transilvania avea 12.000 de acţiuni Wirecard în valoare totală de 6 mil. lei.

Achiziţiile efectuate pe pieţele de capital externe s-au limitat la operaţiuni speculative pe emitenţii: TOTAL, Global Payments şi Wirecard AG”, menţionează societatea.

Wirecard s-a prăbuşit în acest an, după ce compania a anunțat că lipsesc 1,9 miliarde de euro din contabilitate. CEO-ul Wirecard a demisionat, iar agenţia de rating Moody’s a acordat ratingul „junk“, scrie Reuters.

Principala linie de activitate a Wirecard este procesarea plăților electronice pentru comercianți, iar până la apariția problemelor a avut clienți companii de talie mondială: FedEx, Fitbit și KLM.

Comentarii Facebook