Câți bani a adus Untold 2019 Clujului. Cifrele pot fi mult mai mari


Directorul de comunicare de la Festivalul Untold, Edy Chereji, a explicat, duminică seara, că, la o estimare minimală, ediția din acest an a generat venituri locale de 45 de milioane de euro.

Dacă luăm un număr de 90.000 de spectatori și punem cam 500 de euro cheltuieli per total rezultă o sumă de 45 de milioane de euro care a intrat în oraș, cu tot cu chirii și restul cheltuielilor. Untold contribuie la bugetul local și așa, dar și prin renovarea parcului după festival”, a explicat Chereji, când a fost întrebat care sunt beneficiile financiare ale orașului după festival. Oficialul Untold a precizat că 30% dintre festivalierii din fiecare an sunt din București.

Acesta a mai spus că Untold a contribuit deja prin cumpărarea a 36 de aparate de aer condiționat la Spitalul dfe Copii Cluj. ”Zece aparate au fost deja cumpărate, iar alte 26 urmează să fie achiziționate. Vorbim de circa 30.000 de euro pe care îi investim acolo, plus banii pentru refacerea parcului, pentru că Untold este ultimul eveniment major care are loc în acest an în Parcul Central și vom lucra până în septembrie pentru a-l readuce la starea inițială”, a msi spus Edy Chereji. 

Despre zgomotul și disconfortul creat, acesta a precizat că au fost mutate unele scene pentru a reduce zgomotul și că parcul este ocupat cât mai puțin timp posibil. ”Noi am închis parcul cu 2 zile înainte de festival și luni este deja deschis. Prin comparație, pentru că m-ați întrebat despre Tomorrowland (alt festival de mari dimensiuni), acolo zona este ocupată de organizatori timp de 3 luni, așa că sunt unele diferențe”, a mai spus Chereji, care a precizat că sumele plătite municipalității pentru închirierea parcului sunt conform normativelor stabilite de Consiliul Local Cluj-Napoca pentru orice eveniment care are loc în Parcul central. 

Comentarii Facebook